Selecteer een pagina

Voordat ik jouw natuurlijke verzorgingsontwerper werd, had ik 6 jaar lang een webshop in natuurlijke verzorgingsproducten. Ik verkocht 50 merken, waaronder mijn eigen merk. Ik heb de route van producten naar consument goed leren kennen.

Verkoop jij producten in je salon of praktijk?
Dan koop je deze waarschijnlijk bij een groothandel. De groothandel koopt het waarschijnlijk van een distributeur of direct bij de producent.
Wat is je verkoopmarge? Grofweg 40%?
Door het tussenstation van een distributeur en groothandel eruit te halen, kun jij je winstmarge verdubbelen.

Een kleine rekensom

Stel, je verkoopt 20 potten gezichtscreme van merk X per maand. Een pot kost € 35.
20 x € 35 = € 700. Exclusief BTW is dat € 700 / 1,21 = € 578,51
Jouw winstmarge is 40%, dat is € 578 x 0,40 = € 231,20
Nu ga je jouw eigen gezichtscreme ontwikkelen.
Als stoere onderneemster maak je een plan, stop je tijd, geld, liefde en energie in het opzetten van een merk en dat mag ook wat opbrengen. Als je een gezond bedrijf of gezonde bedrijfstak op wilt zetten, is het nodig dat je je product ongeveer voor 5 maal de productiekosten verkoopt. De hele grote traditionele cosmeticamerken komen hun bed niet voor minder dan 7 keer, maar voor een ambachtelijk merk is dit vaak niet haalbaar.
Stel dat je jouw eigen creme ook voor € 35 euro wilt verkopen:
€ 35 / 1,21 = € 28,93 exclusief BTW
productiekosten zijn dan maximaal € 5,78. Voor dit bedrag kun je een natuurlijke gezichtscreme in een eenvoudige verpakking op kleine schaal produceren.
De ontwikkeling van een gezichtscreme kost ongeveer, afhankelijk van je precieze wensen en eisen, € 2499. Laat je je label en verpakking door een echte professional ontwikkelen, kost dit ongeveer € 1000
Als je van je eigen creme net zoveel potjes verkoopt als van merk X, en je investering van productontwikkeling en de verpakking is € , dan verdien je deze investering in € 3499 / € 463 = 7,6 maanden terug. Zonder veel extra effort om meer potjes te verkopen.

Sneller terugverdienen

Als je je eigen product op de markt brengt, wil je deze vast wel aan meer mensen verkopen dan alleen in je eigen praktijk. Je kunt jezelf laten zien op lokale markten, specialistische fairs en een webwinkel openen. Je kunt zelfs zorgen dat je in tijdschriften getoond wordt en de wereld veroveren! The sky is the limit. Droom jij ook van een eigen natuurlijk cosmeticamerk of wil je naast je andere producten en diensten enkele natuurlijke producten op de markt brengen? Het kan, in 8 stappen. Download het stappenplan en laat je droom uitkomen!