Select Page

Iedereen wordt ouder…

Iedereen wordt ouder. Vandaag ben je een dagje ouder dan gisteren en morgen een dagje ouder dan vandaag.

Weekenden vol feest en lange dagen werk

15 jaar terug kon ik vrij makkelijk 2 lange nachten stappen, wat colleges volgen tussendoor en op zaterdagochtend na een grote kop koffie klaar zijn om 10 uur lang op mijn benen te staan en in de catering in de Jaarbeurs te werken. En joh, grote kans dat ik na mijn werk nog tot in de vroege uurtjes doorging!

Als ik nu een keertje een feestje heb, ben ik de volgende dag echt niet fris genoeg om naar honderden mensen te glimlachen terwijl ik ze een kopje koffie overhandig. Mijn lichaam heeft heel veel meer tijd nodig om te herstellen.

Je huid heeft meer tijd nodig

Niet alleen mijn lijf heeft meer tijd nodig om te herstellen: mijn huid ook! Wondjes helen niet meer zo snel als in mijn tienerjaren en sommige slaapkreukels blijven tot de lunch zitten. Mijn huid wordt ouder. 

Hiernaast zie je een plaatje van je opperhuid. De bouwstenen van je opperhuid zijn keratinocyten. Aan de onderkant van het plaatje worden deze bouwstenen ‘geboren’ en beginnen daarna hun reis naar de oppervlak van je huid. Deze reis is het proces van huidvernieuwing.

Gemiddeld duurt deze reis van geboorte naar oppervlakte 28 dagen, maar naar mate je ouder wordt, duurt deze reis langer. Het proces van huidvernieuwing duurt langer.

Welkom in de wereld van collageen, ouderdomsvlekken en rimpels.