Select Page

De dermatoloog heeft helemaal gelijk. Voeding heeft namelijk geen invloed. Niet op je huid, niet op je hart en vaten, en ook niet op het formaat van je kont. Morgan Spurlock voelde zich nog volkomen gezond na 30 dagen een volledig McDonalds dieet .

Tuurlijk. Geloof je het zelf?!?

Iedereen weet dat je last kan krijgen van je gezondheid als je niet gezond eet. Iedereen weet dat voeding invloed heeft op je organen. Maar er wordt je met droge ogen verteld dat voeding geen invloed heeft op het grootste orgaan van je lichaam. Right.

Het slechtste wat je voor je huid kunt doen is slecht eten. Geraffineerd eten, veel suikers, koolhydraten, kunstmatige geur-, kleur-, en zoetstoffen zijn niet goed voor je huid. Ook niet voor de rest van je lijf trouwens. Verkeerde voeding kan huidproblemen veroorzaken of verergeren; denk aan intoleranties waar eczeem van opvlamt of acne die erger wordt van een suikerrijk dieet. De drie groepen die het grootste nadelige effect hebben zijn gluten, suiker en zuivel.

Ik kan de prachtigste huidverzorgingsproducten gebruiken, maar als ik slecht eet, zie ik dat direct aan mijn huid. Ik krijg mijn acne weer terug en zie er weer uit als een puber. Nu bijvoorbeeld. Op de dag dat ik dit blog publiceer gaan we met ons gezin met 3 kleine kinderen, hond en kat verhuizen naar een tijdelijke woning. Ik schrijf dit blog tussen de verhuisdozen en mijn printer staat op het aanrecht. Ik dénk nauwelijks aan voeding, behalve als ik honger krijg en dan snaai ik wat naar binnen. Ik ben verslaafd aan suiker en mijn huid is echt geen plaatje nu.

Slechte voeding zie je terug in rimpels, een vale huid, onzuiverheden, droge plekjes en uitslag. Je huid heeft voeding nodig. Van binnen & buiten.

Als je gezonde voeding voor je huid eet, zie je dat. Je huid gaat stralen en voelt stevig. Maar wat is een gezond dieet voor je huid?

Dat is de hamvraag… wat is gezond? Zeker als het om je huid gaat, gaat het vaak over voedsel waar jíj niet zo goed op reageert, maar waar eigenlijk iedereen behalve de commercie het over eens is, is dat whole food het beste is. Gewoon echt eten wat je aan de buitenste paden in de supermarkt kunt vinden. Je huid geniet van het vet van een lekkere rijpe avocado of een op de huid gebakken zalm. Groenten zijn medicijnen voor je huid, eet er veel van in alle kleuren van de regenboog.

Veel mensen krijgen onzuiverheden van zuivel, ongeraffineerde koolhydraten en soja. De suikerpieken die je krijgt van geraffineerde koolhydraten en suiker geven je een rush van insuline. Dit zet een domino effect in werking dat de talgproductie verhoogt en dat een veel grotere kans op onzuiverheden en acne geeft.

Ik weet dat ik vooral erg gevoelig ben voor suikers en gluten. Mijn huid klaarde enorm op van Crazy Sexy Diet. Crazy Sexy Diet is een glutenvrij veganistisch dieet dat voor een heel groot deel rauw is. Ik vond het nogal een uitdaging en 4 jaar terug ging ik over naar heerlijke langzame maaltijden uit de slowcooker mét vlees.

De beste manier om uit te vogelen waar jij het meeste op reageert is een eliminatiedieet. Er zijn veel verschillende eliminatiediëten online te vinden. Sommigen beginnen met een detox fase om een snelle start te geven. Orly Wachter raadt meestal aan om minimaal 4 tot 6 weken te gebruiken als eliminatieperiode.

Reageert jouw huid op je voeding?

Pin dit!

Voeding heeft invloed op je huid