Versnelde stability en compatibilty test

De stabiliteitstest voor een cosmetisch product wordt uitgevoerd om zeker te weten dat het product de tand der tijd doorstaat. Kan het in je koffer mee naar een tropisch oord en krijgt jouw klant hetzelfde product aan jaar na productie?

Deze test wordt gebruikt door de safety assessor en de verantwoordelijke persoon (jij!) om de houdbaarheid te bepalen. 

Deze versnelde test wordt uitgevoerd volgens de richtlijnen van Stability Testing van Cosmetica COLIPA/CTFA 2004 en duurt 5 weken vanaf de start van de test. Voor deze testen hebben we 7 definitieve verpakkingen van je product nodig. Wij sturen deze naar het externe lab, waar onze safety assessor Weronika de testen coördineert.  .

Het uitvoeren van een stabiliteitstest voor cosmetica is verplicht volgens de cosmeticawetgeving en onderdeel van je PIF. 

 

De kosten voor deze versnelde stability en compatibility test zijn € 399 excl. BTW. Heb jij deze test nodig?

microbiologische test

Het is Good Practise om een microbiologische test uit te laten voeren voordat je een challengetest doet: dan weet je dat je product geen contaminatie heeft. Maar soms wil je ook weten of je nieuwe conserveringssysteem werkt en wil je een sample laten testen. Wij kunnen je sample testen.

Voor deze test hebben we 100 gram van je product nodig en de test duurt 5 dagen vanaf de start van de test. Wij sturen deze naar het externe lab, waar onze safety assessor Weronika de testen coördineert.  . 

De kosten voor de microbiologische test zijn € 69 excl. BTW. Heb jij deze test nodig?

Challenge Test

Bijna ieder product wat water bevat (of hydrolaat, aloe vera sap, ed) moet geconserveerd worden en heeft een challenge test nodig om te conservering te testen. Jouw product wordt getest volgens de normen EN ISO 11930:2012 zodat je zeker weet dat je een veilig product verkoopt.

Deze test onderzoek de antimicrobiologische eigenschappen van jouw product: het kijkt of je conserveersysteem werkt. 

Voor deze test hebben we 250 gram van je product nodig en de test duurt 4 weken vanaf de start van de test. Wij sturen deze naar het externe lab, waar onze safety assessor Weronika de testen coördineert. 

De kosten voor de challenge test zijn € 199 excl. BTW. Heb jij deze test nodig? 

Andere testen

Dermotologische testen, zowel algemene als voor de gevoelige huid en SPF testen kunnen we op verzoek ook uit laten voeren. Neem contact op voor meer informatie. 

Contact

Enjoy Divine Nature
Emile Durkheimweg 89
1349 CE Almere
+31 85 130 8425 info@enjoydivinenature.com

Wij zijn het beste te bereiken
via e-mail

KvK: 59588373
Btw: NL001710817B15