Select Page

{Disclaimer: what’s in it for me? Niets. Inge betaalt me niets voor deze post en ik verdien geen percentage als je op de links klikt. Ik heb Inge gevraagd dit blog te schrijven omdat Inge een ondernemer met een hart is en we graag het beste willen voor onze kinderen. } 

Schminken. Altijd leuk? 

Ga jij ook weleens naar een fair of festival? Vaak zijn er ook kinderactiviteiten, zodat het voor iedereen een leuke dag wordt. 

Van simpel een tekening inkleuren of wat knutselen tot zeer uitgebreide kinderprogramma’s kom ik tegen. Op veel evenementen wordt er ook schminken aangeboden. Het is alleen helaas niet altijd voor ieder kind een leuke beleving om geschminkt te zijn.

Gevoelige huid 

Ik heb zelf een zeer gevoelige huid. Ik ben dus altijd voorzichtig geweest met mijn kinderen wanneer ze ergens geschminkt konden worden. Meestal durfde ik het niet en vormde het natuurlijk een teleurstelling voor mijn kinderen. Toen mijn dochter graag thuis eens geschminkt wilde worden, was ik me er al zeer bewust van dat zij wellicht ook heel gevoelig zou kunnen reageren.

Na enig onderzoek kochten we een set en gingen aan de slag. Soms bekijk ik die eerste foto’s nog wel eens, erg grappig om terug te zien 😉 Wat minder grappig was, was dat mijn dochter toch echt reageerde op de schmink en vol zat met jeukende bultjes! 

We wilden graag blijven schminken, dus ik ging weer op zoek naar een ander schminkproduct. Gelukkig vond ik uiteindelijk een merk waar we wel tegen konden!

Het eerste wat mijn dochter zei:”Deze voel ik helemaal niet!” Toen wist ik, hiermee kunnen we verder!

Alle begin is moeilijk

Na de middelbare school (waar ik graag en veel tekende) had ik er weinig meer mee gedaan. Zo leuk om dan door het schminken weer creatief bezig te zijn. 

Wil je ook beginnen met schminken, begin in een voor jezelf rustige periode. Dat is dus niet de eerste kinderverjaardag waar je ook nog het eten en het hele programma zelf doet 😉 Neem de tijd om de producten te leren kennen. Wil je het jezelf niet leren, volg je dan een workshop. Samen leren is namelijk veel leuker! 

Zelf heb ik veel gekeken naar de designs en Youtube filmpjes van anderen. Zoek maar eens op Google op een willekeurig thema met face paint erachter.

Ja maar, zoals jij het doet, dat lukt me echt niet!

Inmiddels heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen en mogen maken. Dan is dit een veel gehoorde uitroep van ouders. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen manier, maar waar het om gaat is dat je samen met of voor je kind iets creatiefs doet. Het gaat om de beleving en aandacht.

Laat je eens door je kind schminken, durf jij je over te geven?!?

Vegan natuurlijke schmink

Wanneer je gaat beginnen met schminken, denk dan goed na over wat voor producten je wilt gaan gebruiken. Zelf vind ik het erg belangrijk, dat er geen parfum en chemische kleurstoffen in zitten. Ook kun je letten op de conserveringsmiddelen die gebruikt worden.

Ik gebruik zelf een veganistische natuurlijke vetschmink. Grootste voordeel van dit product is, dat het niet droogt en gefixeerd wordt met poeder. Het wordt dus niet zo’n hard masker als met waterschmink en je kunt blijven mengen (ook op de huid) totdat je fixeert. De schmink heeft een basis van jojoba-olie, wat ook nog eens verzorgend werkt.

Wil je meer weten over mijn bedrijf IngeSchminkt kijk dan eens op mijn website www.IngeSchminkt.nl of bestel de producten direct via de webwinkel. 

Groene groet, 

Inge