Maak je eigen verzorgingsproduct legaal

deskundige beoordeling en hulp,
zodat je zelf je papierwerk kunt regelen

in je eigen tijd

De goedkoopste manier

gemaakt voor starters

De gulden middenweg tussen alles zelf uitvogelen en het uitbesteden

Cosmetica wetgeving is niet opgeschreven om eenvoudig te zijn en
sommige richtlijnen kosten al een klein vermogen om in je bezit te krijgen. 
Bespaar jezelf tijd, frustratie en geld met dit totaalpakket.

Ontvang een deskundige beoordeling van je recept en maak met de Online Masterclasses en
je eigen product(en) helemaal legaal. 

Zo voldoe jij aan de Cosmetica Wetgeving

m

PIF

Een van drie peilers van de cosmeticawetgeving is het opstellen van een productinformatiedossier (PIF). Met de Online Masterclass Cosmeticawetgeving stel jij je eigen PIF’s op als een pro. 

h

Etiket

Het etiket op jouw eigen product moet bepaalde informatie bevatten zodat jouw klanten in één oogopslag kunnen zien hoe geweldig jouw product is. Je leert het in de Masterclass Cosmeticawetgeving. 

R

GMP

Als je zelf produceert of wilt produceren, moet je je houden aan de Good Manufacturing Process (GMP). Hoe je jouw protocollen opzet en wat je allemaal moet documenteren, leer je in de Masterclass GMP. 

Wij begonnen als DIY-ers en hebben jaren besteed aan het uitzoeken van de cosmeticawetgeving

“De compliance adviesbureaus waren niet happig op vragen en vaak ook niet aardig. Toen ik in 2010 begon met formuleren was ik onzeker over mijn recepten en als ik advies vroeg, gingen alle deuren voor me dicht. Ik voelde me dom, terwijl ik weet dat ik het niet ben. Na veel studie en uitdokteren kon ik het simpeler maken én vertellen. En dat doe ik als ik je recept nakijk en het papierwerk uitleg in de Masterclasses.”
– Priscilla Rolvers

Dit zit in het pakket

Recept nakijken

We kijken je recept na. We zijn kritisch! Kritisch over stabiliteit, veiligheid en huidgevoel, maar ook kritisch over kostenbesparing en markt potentieel.

Je krijgt een document vol aanbevelingen over hoe je je recept kunt perfectioneren voordat je het definitief maakt in een PIF.

Cosmetica-wetgeving

Het opstellen en registreren van een productinformatiedossier (PIF) is verplicht de EU. In de Masterclass leg ik je uit hoe je praktisch en zelf kunt voldoen aan de verplichtingen van de wet. Van het controleren van je recept en het ontwerpen van je etiket tot aan het opstellen van het verplichte PIF.

GMP

Wil je jouw product ook zelf produceren? Dan moet je je binnen de EU houden aan de normen van ISO 22716, de Good Manufacturing Practises, beter bekend als GMP.

In de Masterclass leg ik je uit hoe je praktisch en zelf kunt voldoen aan de verplichtingen van de ISO norm.

Zo maak je jouw verzorgingsproduct legaal

1. laat je recept nakijken

Zodra je start krijg je een getekende geheimhoudingsovereenkomst en een template om je recept in te leveren. Binnen 10 werkdagen krijg je een uitgebreide beoordeling van ons terug. 

2. volg de masterclasses

Terwijl je wacht op je beoordeling, kun je al aan de gang met de twee online masterclasses die je in je eigen tijd kunt volgen. 

 

3. regel je papierwerk

Perfectioneer je recept met behulp van de beoordeling en regel zelf je papierwerk met behulp van de masterclasses. Heb je vragen? Wij zijn er voor je!  

professionaliseer je recept, stel je PIF op en voldoe aan de GMP

Zet dat recept wat je al jaren maakt voor familie en vrienden om in de start van jouw nieuwe bedrijf: mensen zeggen al zo lang tegen je dat je hier nu echt wat mee moet gaan doen. Neem die sprong!

We snappen dat het eng is om de wereld van de cosmetica in te stappen: het is een geweldige wereld met trend, duizenden of misschien wel miljoenen mooie ingrediënten, maar nog veel meer richtlijnen en dichte deuren.

Een succesvolle ethische & natuurlijke lijn starten? Velen zeggen dat het niet kan. Wij weten beter.

Lees verder

Wij weten we hoe lastig het is om een ethische lijn te lanceren die zorg draagt voor milieu, mensen en dieren, maar ook brood op de plank brengt. Er komen zoveel zaken op je af en je denkt alleen het wiel uit te moeten vinden. Gelukkig hoeft dat niet. Wij zijn er om je te helpen. We helpen je met het professionaliseren van je recept, met het regelen van het papierwerk en kunnen je ook ondersteunen bij al die andere zaken die op je af komen rondom het lanceren van een merk.

Om met ons samen te werken, maakt het niet uit of je ooit zelf cosmetica gemaakt hebt of dat je al jaren je familie en vrienden verrast met zelfgemaakte verzorgingsproducten. Wij helpen mensen die niet willen formuleren én mensen die hun eigen producten ontwikkelen naar een succesvolle lancering. 

Belangrijke vraag:
Heb ik nog meer kosten voor mijn papierwerk buiten deze Masterclass?

Buiten de kosten voor een safety assessor, hoef je verder geen kosten te maken voor het papierwerk van je producten. Je moet dus extern nog betalen voor het veiligheidsrapport en de testen die uitgevoerd moeten worden. De kosten hiervan verschillen erg per safety assessor. Een veiligheidsrapport kost tussen de € 175 – € 300 en testen varieren van totaal € 180 – bedragen boven de € 1.000, afhankelijk van jouw wensen en het aantal testen dat nodig is. 

“Priscilla gaf me onmiddellijk een duidelijk beeld over wat ze me kon aanbieden. Op de ene of andere manier voelde ik aan dat dit de vrouw was die me kon helpen.”

“Priscilla gaf me de begeleiding, raad en het advies waar ik al lang naar zocht.”

“Voor mij staat het vast dat elk product ik ooit aan mijn lijn toevoeg via Enjoy Divine Nature zal verlopen”.

Kaat van Oystaeyen

From Shea With Love

Ik ben nu klaar om met mijn personeelsleden eigen producten te gaan maken, samen met Priscilla en ik heb alle vertrouwen in de toekomst!

Elma Maaskant

Ondernemer, Creative Cosmetics

Download gratis een PIF checklist

Wil je het liever zelf doen? Met deze gratis checklist krijg je overzicht over wat er in je PIF moet.