Select Page

Twee-en-een-half jaar terug deelde ik onze droom om in Giraffendorp te gaan wonen in het blog It takes a village to raise a child; we are building that village in Giraffendorp . We hadden besloten het te gaan doen en volgens mij waren we al begonnen met de verkoop van ons heerlijke jaren 30 huis met grote tuin in Beverwijk waar we net jaren verbouwd hadden. 

En nu zijn we 2,5 jaar verder. Hoe gaat het nu? 

Ik heb niet voor niets gewacht met een update van het eerste blog tot nu. 

Het is een vreselijk lang proces. Vaak ook een vreselijk proces. 

Almere Oosterwold is een pioniersgebied. De allereerste pioniers die er nu wonen, hebben ruim een half jaar gewacht op water en electra. Wegen moesten nog aangelegd worden en beleid moest nog gemaakt worden.

Er moesten veel individuele onderzoeken gedaan worden, zoals archeologisch en ecologisch onderzoek. Heel veel wachten op kantoren, bureaus, de gemeente en alle andere mogelijke partijen die iets in de melk te brokkelen hebben in Oosterwold. 

En toen… konden we eindelijk het vergunningstraject in. We moesten een verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan indienen, een vergunning krijgen bij waterstaat en de bouwvergunning. We hadden een aannemer gekozen waar we al maanden mee in gesprek waren, dus we gingen spoedig op weg. We zouden een half jaar vertraging oplopen door beleidsdingen, maar ach… het hoort erbij en een half jaar is best te overzien.

“Heb je nog een paar ton liggen?”

Na 6 maanden (met alle partijen!) overleggen, praten, tekenen en bedenken dienden we onze bouwvergunning in. Een paar weken later kwam de aannemer met zijn uiteindelijke begroting en ik dacht dat ik stikte. Hij zat 2 ton boven budget! Het bekende budget, waar we al een jaar mee rekende, was bijna verdubbeld. Een paar minuten later opperde hij dat we maar alvast de heipalen moesten gaan bestellen en ik zag vlekken. 

Natuurlijk! Ik ging gisteren de spijkerbroek van mijn man wassen en toen viel er opeens een ton uit zijn zak. Twee ton anno 2017 is de 25 gulden van vroeger toch? 

Mijn man en ik hebben elkaar een paar dagen stom aangestaard. En nu? Ons fijne huis verkocht, de kinderen kijken uit naar hun nieuwe buurkinderen waar we regelmatig mee afspreken en we hebben al heel veel geld geinvesteerd. 

We appten onze nieuwe buren van Giraffendorp en waren verslagen. Iedereen stond versteld. Hoe kon dit? Buurvrouw Claudia liet het er niet bij zitten, belde mij op en legde hun aannemer aan ons voor. ‘Bel hem, het is een fijne man en ik denk dat hij wat voor jullie kan doen‘. 

Ze had gelijk. 

Een huisje van stro

We trokken de bouwvergunning in (en betaalde de leges voor niets 🙁 ) en gingen in zee met hun aannemer. Marcel Zwart van Strowonen is zeker een fijne man en had net een paar dagen masterstudent Architectuur Bram Vlijmen in dienst. Ons hele huis moest opnieuw getekend en berekend worden, maar Bram nam de uitdaging aan. 

Vooraanzicht nieuwe huisMarcel moet nog ‘even’  drie huizen bouwen voordat wij aan de beurt zijn, maar begin 2018 start eindelijk de bouw van ons strohuis. 

Een ecologisch gebouwd passief huis in een groene omgeving met buren die we zelf gekozen hebben.

Ruimte voor Enjoy Divine Nature

De rechterdeur aan de noordgevel leidt naar de bedrijfsruimte van Enjoy Divine Nature, met een kantoor voor mij (hoef ik niet meer in mijn slaapkamer te werken 😛 ) en daarachter een cosmetisch laboratorium voor Ivy’s Herbal. Met de ruimte om 200 crèmes te maken in een dagdeel en waar ik de workshops kan gaan geven als tutor van Formula Botanica. 

Het gaat echt gebeuren. Ons huisje van stro! 

Maak je eigen natuurlijke en biologische huidverzorging

Gebruik alleen de beste & puurste ingredienten op je huid met producten die op maat gemaakt zijn voor jou. Door jou!

Leer het bij een workshop van Formula Botanica. 

Zet je naam op de lijst om op de hoogte gehouden te worden van de workshops die in 2018 gegeven worden.