Masterclass GMP

Zo Produceer zelf je verzorgingsproducten binnen de Iso norm

Online Masterclass GMP

Heb je zelf een verzorgingsproduct ontwikkeld en wil je dit  ook zelf produceren?

Dan moet je je binnen de EU houden aan de normen van ISO 22716, de Good Manufacturing Practises, beter bekend als GMP.

In de Masterclass leg ik je uit hoe je praktisch en zelf kunt voldoen aan de verplichtingen van de ISO norm.

Schrijf jouw GMP verklaring en protocol en ga je eigen cosmetica produceren. 

Dit leer je in de masterclass

Z

wat gmp is

Good Manufacturing Practises gelden voor de voedingsindustrie, de farmacie en cosmetica. We gaan in op de cGMP: de cosmetische toepassingen.  

Z

Hoe je werkt binnen de gestelde norm

Een groot deel van GMP gaat over netjes en hygiënisch werken, je leert dit tot in de detail in deze masterclass. Voor jou, maar ook voor mensen die voor jou werken of met wie je samenwerkt. 

Z

hoe je jouw opslag regelt

Van ruwe ingrediënten die bij je binnenkomen tot gemaakte producten die verzonden worden naar klanten: alles moet netjes opgeslagen worden. 

Z

Wat je moet doen als er iets fout gaat

Natuurlijk hoop je dat het nooit gebeurd, maar ook klachten en terugroepingen zijn onderdeel van de GMP. Ook ruwe ingrediënten en kapotte flesjes. 

Z

Hoe je het hele productie proces documenteert

Van het recept tot aan de verkoop, alles moet vast gelegd worden in de GMP. Leer hoe je dat overzichtelijk doet binnen de ISO 22716 norm. 

Z

hoe je een gmp protocol schrijft

Bij het registreren van je recept, verklaar je je te houden aan de GMP. Daar hoort een verklaring én een protocol bij. Je gaat beide schrijven met deze Masterclass. 

Over de Tutor: Priscilla Rolvers

Ik ben een cosmetic scientist en het formuleren van natuurlijke verzorgingsproducten is mijn fulltime werk.

In 2011 begon ik met het maken van verschillende cosmetica producten. Van balsems tot zeep, van shampoo tot bodylotions. Altijd helemaal natuurlijk en sinds 2015 uitsluitend plantaardig. Ik ben gediplomeerd kruidengeneeskundige met een opleiding bij Herba Sanitas met een bachelor van de Universiteit Utrecht in Bestuurs- en Organisatiewetenschap.

Sinds 2015 ben ik lid van de Formula Botanica community en haalde een hele rij aan diploma’s en certificaten bij deze awardwinning online school. Ik heb ook een tijd gewerkt bij deze online school waar ik de ruim 6.000 internationale studenten hielp om hun diploma’s te halen. Sinds kort werk ik daar niet meer, zodat ik de tijd had om mijn kleinschalige cosmetische productiestudio te openen.

Mijn ondernemerservaring van ruim 10 jaar maakte ik compleet met onder andere Marie Forleo’s B-school en Copy Cure, Solid Base Webschool, een schrijfopleiding bij Studio Schrijf, een PR cursus bij Boss Your PR en talloze korte cursussen op het gebied van marketing en ondernemen.

 

veel gestelde vragen

  • Wanneer is de Masterclass? 
    Dit is een Online Masterclass, die je in je eigen tijd kunt bekijken en toepassen. 
  • Hoe lang heb ik toegang tot de Masterclass? 
    Je hebt na aanschaf 6 maanden toegang tot het cursus materiaal.
  • Kan ik met deze Masterclass helemaal voldoen aan de cosmetica wetgeving?
    Met GMP voldoe je deels aan de wetgeving. Om te voldoen moet je aan drie peilers voldoen: een volledig productinformatiedossier, een goed etiket en productie volgens de norm van ISO 22716. Met de Cosmeticawetgeving Masterclass leer je een volledig productinformatiedossier te schrijven en hoe je een etiket ontwerpt. Schrijf je hier in voor de Masterclass Cosmeticawetgeving

Schrijf je in voor de Masterclass

Je krijgt direct toegang tot de online leeromgeving en kunt aan de slag!