Select Page

Stop met  je huid aanvallen

Al die middeltjes van de drogist en de huisarts waren een aanval op mijn huid. Ze maakten mijn huid droger en dunner en maakte mijn huid alleen maar kwader. En dat kwader worden was te zien als een zee van vulkanen die op uitbarsten stonden… 

Stop met grondig wassen en ontvetten van je huid. Mijdt alle producten waar SLS (sodium lauryl sulfate of zijn neefje SLES sodium laureth sulfaat) in zit of die een basis van alcohol hebben. Kun je die anti acne tonics nog herinneren die je moest gebruiken om je huid te ontvetten? Dat is bijna alleen maar alcohol, wat je huidbarrière aantast en je huid vreselijk uitdroogt. Waardoor je talgklieren als een gek aan het werk gaan om de huid zijn belangrijkste taak te kunnen laten uitvoeren: jouw lijf scheiden van de gemene buitenwereld. Zorgen dat al het water in je lijf ook echt in je lijf blijft en alle bacteriën en ander gespuis buiten houden. 

Kijk nu in je badkamer: welke producten vallen je huid aan? Waar staat alcohol in een van de eerste drie ingrediënten? Waar zit SLS in? Gooi deze weg en geef je huid een knuffel. Ze is jouw omhulsel en heeft liefde nodig, geen wapens. 

Je acne gevoelige huid reinigen

Het is wél belangrijk dat je je huid reinigt. Puistjes ontstaan door verstopte poriën en poriën verstoppen door voornamelijk talg, dode huidcellen en viezigheid. Als je je gezicht niet reinigt, verstoppen je poriën sneller én veroudert je huid sneller. Maar reinig zachtjes en met milde producten. Kies een plantaardige olie die bij je past en reinig je gezicht door middel van oilcleansing of kies voor een andere reiniger die bij jouw huid past, zoals deze producten:

 Dode huidcellen verwijderen

De verstopte poriën die mee-eters of puistjes worden, verstoppen deels door dode huidcellen. Het is een goede routine om dagelijks zachtjes de dode huidcellen te verwijderen voordat je je gezicht gaat reinigen. Dit doe je niet met die ouderwetse ruwe scrubs, dat is niet vriendelijk voor je huid en beschadigt ook je huidbarrière. Voor acne op je lichaam is Bean Body een echte aanrader.

Dode huidcellen verwijderen doe je door je huid zachtjes te exfoliëren met deze producten:

Verzorgen

Nu heb je een gereinigde huid zonder overtollige dode huidcellen en is je huid helemaal klaar voor voeding. Less is more: je hoeft echt geen 5 verschillende producten te gebruiken. Wil je je actieve acne aanpakken? Kies dan voor de producten van Indemne. Je kunt ook dezelfde olie gebruiken als die je voor je oilcleansing gebruikt. Je kunt een paar druppels passende essentiële olie toevoegen als je een plantaardige olie gebruikt om je acne gevoelige huid mee te verzorgen.

Als je onzuiverheden weg zijn, kun je kiezen andere verzorgingsproducten zolang deze je poriën maar niet verstoppen. Verander niet meer dan één product per keer in je routine; dan kun je precies aanwijzen hoe het komt dat je opeens weer acne krijgt. 

Je wekelijkse reinigende masker

Een gezichtsmasker is zoveel meer dan huidverzorging. Je ziet en voelt direct het enorme effect: het is huidtherapie. Een simpel kleimasker van klei met water doet al best wat, maar als je de kracht van kruiden erbij haalt, wordt het echt feest! Een wekelijks gezichtsmasker mag niet ontbreken in je routine.

Kleimaskers hebben een trekkend effect op je huid: ze trekken vet, viezigheid en onzuiverheden uit je huid en reinigen diep. Klei werkt ook als exfoliator: zonder te wrijven verwijdert het dode huidcellen. Sommige kleisoorten trekken zelfs bloed naar de oppervlakte van je huid. Dit is tijdelijk hoor, je blijft niet altijd met een rode boei lopen. Meer bloed in het oppervlak van je huid is goed om je huid sneller te laten herstellen en je teint op lange termijn te verbeteren.  

Als je het kleimasker van je gezicht gewassen hebt, dan merk je direct verschil. Veel onzuiverheden zijn minder of helemaal weg. Het haalt de glimmende vette laag van je gezicht, als je daar last van hebt. Je huid voelt gladder en straalt omdat dode huidcellen die je huid er dof uit laten zien verdwenen zijn. Na een kleimasker staat je huid helemaal open om alle lekkers op te zuigen van huidverzorgingsproducten.

Niet knijpen

!

Ai

… hier spreekt de loodgieter met de lekkende kraan. Knijpen, prutsen en krabben aan je huid is funest. Niet doen. Ik weet echt dat het iets is waar je je misschien niet eens meer bewust van bent en wat je voor je gevoel echt moet doen. En hoewel ik weet dat het slecht is, doe ik het zelf ook. Vertel je omgeving dat je de gewoonte van het knijpen en pulken probeert te doorbreken en of ze je erop willen wijzen als je het doet. 

Zullen we samen afspreken onze huid met rust te laten? 

De enige uitzondering zijn mee-eters. Deze moet je ook niet met je vieze handen gaan uitknijpen, maar als je schoon en zachtjes werkt, kun je een mee-eter zonder schade uit je porie laten glijden. Als je dit wilt doen, reinig je eerst je gezicht en je handen goed, desinfecteer je je mee-eter gadget (comedonen verwijderaar) en wiebel je zachtjes de mee-eter uit je huid. Zachtjes!

Heb je puistjes of zelfs infiltraten? Laat het verwijderen dan aan een goede schoonheidsspecialiste over, want je doet vaak meer kwaad dan goed als je zelf gaat knijpen. Je kunt ze wel aanstippen met speciale anti-acne producten of CBD olie om ze sneller te laten verdwijnen. 

Supplementen

Een mooie huid is een gezonde huid en gezondheid komt van binnenuit. Er zijn supplementen die je helpen met je acne. Zoals deze:

Meer dan alleen huidverzorging

Acne is een huidprobleem die je niet oplost met huidverzorging alleen, ook niet met geweldige natuurlijke huidverzorging. Je hormonen, voeding en hygiëne hebben ook een enorme invloed en verschillen van persoon tot persoon. Wil je een volledig advies voor jouw acne? Boek dan een holistisch huidadvies.

Pin dit!

loving skincare routine for a clear skin