Select Page

Calendula is bekend om de ontstekingsremmende eigenschappen en dat het zo goed is tegen allerlei huidinfecties en andere huidproblemen. Tijdens mijn opleiding bij Herba Sanitas leerde ik een ezelsbruggetje. Als je iets hebt wat eindigt op -itis, kun je waarschijnlijk Calendula gebruiken. Vraag het wel even na voordat je me aanklaagt dat Calendula jou niet hielp, het is een ezelsbruggetje, geen wet.

Zacht en veilig 

Er is een reden dat ik in veel van mijn producten Calendula gebruik. Het is een zacht en veilig, maar wel effectief kruid bij allerlei infecties en bij wondverzorging. Het helpt bij pijn en jeuk en is veilig genoeg om te gebruiken op de billen van een pasgeboren baby.

Waar kun je Calendula voor gebruiken? 

> Herstellend en verzachtend op aambeien en spataderen
> Tegen acne (kijk naar de comedogeniteit van de olie die je gebruikt als drager)
> Eerste- en tweedegraads brandwonden
> Spruw: Uit in-vitro onderzoek bleek dat het minstens zo effectief werkt tegen Candida A. als het reguliere middel Fluconazole
> Alle vormen van eczeem: Calendula vermindert flames omdat het ontstekingsremmend, antibacterieel is en de huid helpt herstellen.
> Herpes (en dus koortslip)
> Huidirritaties
> Insectenbeten en -steken
> Luieruitslag
> Schaafwonden
> Zonnebrand

Ik ben duidelijk gek op Calendula. Ik heb niet alleen de goodness van Calendula in de Bloemengoud gestopt, maar heb ook Calendula verwerkt in mijn twee fase reiniger.

 

Voor dit blog heb ik onder andere gebruik gemaakt van mijn studiemateriaal van de opleiding Fytotherapie bij Herba Sanitas. Er staat zelfs een voorbeeld-monografie op de site van Herba Sanitas).