Ruim 3 jaar geleden besloten wij ons net verbouwde huis in Beverwijk te koop te zetten om een nieuw avontuur aan te gaan. We droomden van een jeugd voor onze kinderen die niet meer van deze tijd lijkt te zijn. Buitenspelen tot het avond wordt en hutten bouwen met andere kinderen. We droomden van ruimte om te ademen en ik van een cosmetisch lab. En nu? Nu is er eindelijk een fundering.

Het begin van de droom deelde ik in het blog It takes a village to raise a child; we are building that village in Giraffendorp. Driekwart jaar geleden deelde ik een update. In eerste instantie positief, omdat we weer licht zagen na een flinke tegenslag, maar ik moest het blog updaten omdat het licht in die tunnel ook uit ging.

Zomer 2018

Drie keer is scheepsrecht, toch? Voor ons huis geldt het zeker: de derde aannemer weet van aanpakken en regelen. Half april vulde ik een formulier op de website van Wonen in Hout in. 3 maanden later popten we met ons vijfjes de kurk van een alcoholvrije bubbelwijn om te vieren dat de eerste heipaal de grond in ging.

De fundering wordt gemaakt

Afgelopen twee weken werd de fundering afgemaakt, de basis van ons huis. Ik doe even de deur naar Enjoy Divine Nature voor je open. In de afbeelding hieronder sta ik ongeveer in de deuropening naar mijn kantoor, met daarachter het kleinschalige cosmetisch lab waar ik batches tot 25 liter ga produceren. Ook die van jou?

hier komt het cosmetisch lab

En de rest…?

Volgens de laatste planning wordt ons huis nu in elkaar gezet in Tjechië, welke begin september op transport naar Almere komt. De ruwe bouw is binnen een paar weken gedaan en dan begint de afbouw: van de installaties die zorgen dat ons huis zelfvoorzienend wordt, tot de riolering naar een helofytenfilter om ons afvalwater te zuiveren.

Wanneer gaat het cosmetisch lab open?

Waarschijnlijk kunnen we in januari verhuizen naar ons droomhuis waar we dan nog veel in moeten klussen en kan het cosmetisch lab van Enjoy Divine Nature rond maart feestelijk geopend worden.

Voordat de productiestudio ingericht kan worden, heb ik jouw hulp nodig.

Door de tegenslag is de reserve om mijn productiestudio in te richten verdwenen.

Banken geven nauwelijks nog rente op een spaarrekening, maar vragen wel nog steeds torenhoge rentes voor bedrijfsleningen, dus ik bedacht een oplossing die voor ons allebei winstgevend is 

Ik zoek een aantal Business Angels, investeerders, om van de casco bedrijfsruimte een werkende productiestudio te maken.

Wil jij mijn Business Angel worden?

Help met jouw investering de productiestudio in te richten en ontvang als dank 5% rente per jaar. Binnen 3 jaar betaal ik je jouw investering, inclusief rente, terug.

Klik hier voor meer informatie

Business Angel