Select Page

Over Enjoy Divine Nature

Liefde voor de natuur, passie voor de huid

Enjoy Divine Nature brengt het allerbeste van de natuur én het allerbeste voor je huid. Allebei tegelijk! We bieden de mooiste merken natuurlijke huidverzorging met het prachtigste verhalen, ethisch verantwoord, ecologisch bewust en om van te genieten. 

We kiezen de merken met de hand en met heel veel zorg en zoeken de mooiste 100% natuurlijke merken die gemaakt zijn om van je huid te houden. Schoonheid mag nooit betekenen dat er op dieren getest wordt. Nu is dit in Europa altijd verboden voor cosmetica, maar wij gaan een stapje verder. Wij willen geen producten verkopen die ook op de Chinese markt te vinden zijn. Alle cosmetica die verkocht wordt in China MOET op dieren getest worden. Een merk wat zegt tegen dierproeven te zijn, moet dan ook de consequenties dragen om niet in China te verkopen. Anders verkopen wij het niet. 

Wist je dat je met een paar kleine aanpassingen je huid kunt verbeteren? Ik deel mijn tips graag met je.

Er was eens…

Ik (Priscilla) studeerde Westerse Kruidengeneeskunde. Van tevoren had ik bedacht dat ik na die studie me zou gaan specialiseren in vrouwen. Alles van menstruatie tot zwangerschap en menopauze. Ik wist het bijna zeker. Tot die ene les…

We kwamen aan bij de huid. Hoe meer ik las, hoe meer ik hoorde, hoe meer ik leerde, hoe bozer ik werd! Ik heb gevochten tegen mijn huid, tegen mijn acne vooral. Als prille tiener begon het met 1 puistje en het werd steeds erger. Ik liet een pony knippen, verstopte me achter mijn arafat sjaal (ken je hem nog?) en wilde vaak onzichtbaar zijn.

Maandelijks naar de schoonheidsspecialiste, scrubben, bijtende lotions en cremes van de huisarts waar mijn huid zo dun van werd dat het ging bloeden. Niets hielp. Nou ja… die laatste creme wel zolang ik het gebruikte, maar als ik een keertje ging lachen scheurde mijn wangen. De tranen springen me nog in mijn ogen als ik eraan denk.

Bij de drogist vond ik een camouflage creme voor spataderen. Een dikke rubberachtige substantie die je benen eruit liet zien alsof je een panty droeg. Ik smeerde mijn gezicht iedere dag dicht met dat stinkende spul en verergde mijn acne per minuut. Als ik onder de douche ging staan gebeurde er zelfs niets met dat masker, het bleef gewoon onverstoord mijn gezicht bedekken.

Al die ellende, de onzekerheid, het gevecht tegen mijn huid, tegen mijn gezicht… en daar zat ik opeens in de les allerlei zachte alternatieven te leren. Supplementen, zachte huidverzorging en kruiden die de ontstekingen remmen. Klei die je porien vrij maakt. Waarom wist ik dit niet 15 jaar eerder?

Die woede ontstak een vuur in mij en bracht een passie voort voor natuurlijke huidverzorging. Nu ben ik cosmetisch herbalist en weet hoe ik mijn acne van toen liefdevol had kunnen aanpakken. En als kers op de taart wordt mijn huid met de dag mooier 😀  

Formula Botanica GraduateDiploma in Organic Skincare FormulationCertificate in Facial masque therapyCertificate in stability testingCertificate in Organic Anti-Aging skincareCertificate in Natural Cosmetic PreservationTutor training program

De geschiedenis

Priscilla ging in 2012 naar de Kamer van Koophandel om Ivy’s Soaps ‘n Herbs te registreren. Een klein online bedrijfje om eigen kruidenzepen te verkopen. Geïnspireerd door haar opleiding Westerse Kruidengeneeskunde werd dit al snel meer dan zepen en in 2015 lanceerde ze Ivy’s Herbal Skincare

In 2015 kwamen daar andere merken bij: eerst Hydrea London, toen PHB Ethical Beauty en steeds meer en meer. De naam moest veranderen omdat het zoveel meer werd dan alleen de producten van Ivy’s: Natuurlijk een gezonde huid werd geboren. 

In de zomer van 2016 kwam daar Natuur Make-up bij: de webwinkel die opgezet was door visagist, kapster en vriendin Femke Hagenbeek. 

In november 2016 vloeide het prachtige biocosmetica.nl ook binnen. Een webwinkel met een prachtige geschiedenis van 10 jaar, opgericht door Miriam van den Bergh.  

En dan nu… Enjoy Divine Nature!!

Omdat Natuurlijk een gezonde huid niet zo lekker bekt in andere talen dan het Nederlands en we zeker ook in de rest van Europa willen gaan verkopen, is de naam veranderd naar Enjoy Divine Nature; omdat het precies zegt waar we voor staan. Genieten van het beste wat Moeder Natuur te bieden heeft!

Laat de wereld jouw mooiste jij zien

De wereld wordt mooier als jij harder gaat stralen. Ik help je graag met tips en advies voor jouw groene schoonheid. 

Mijn beste tips heb ik gebundeld in een ebook. Ik stuur het graag gratis naar je toe.