Select Page

Dit is deel 3 van de serie Cut the Crap. Lees hier deel 1 over SLS en deel 2 over parabenen

Gevoelig voor parfum

Mensen parfumeren zichzelf en anderen al sinds de prehistorie. Uiteraard was dit eeuwen lang alleen met natuurlijke ingredienten, zoals bloemen, planten en dierlijke ingrediënten.

In de vorige eeuw werd veel synthetisch en goedkoper nagemaakt, van voeding en medicijnen tot parfum. En deze synthetische parfum veroorzaakt nogal vaak problemen. Veel mensen zijn er gevoelig voor. 

 

Ftalaten

75% van de chemicaliën die gebruikt worden in synthetische parfum, zijn ftalaten. Meerdere studies hebben aangetoond dat ftalaten inhaken op je hormonen, vooral de mannelijke hormonen. En als iets inhaakt op je hormonen, dan haakt het in op alles. Zo was er een studie die een verband legde tussen miskramen en ftalaten en meerdere studies die opperde dat ftalaten aanlegfouten in mannelijke geslachtsorganen veroorzaken als de moeder er te veel mee in contact kwam tijdens de zwangerschap. 

Huidveroudering 

Voor de parfumdragers zelf is er ook een nadeel. Je hoeft er geen eczeem of astma van te krijgen om de nadelen van parfum te krijgen. Het luchtje dat je opspuit, bestaat voornamelijk uit alcohol. Dat spuit je waarschijnlijk in je nek.

Wist je dat je nek minder talgklieren heeft dan je gezicht en dat deze daardoor ook gevoeliger is voor huidveroudering? En wist je ook dat alcohol je huid sterk uitdroogt en dat een droge huid sneller veroudert? Zie je het verband? Juist: parfum spuiten maakt dat je sneller een rimpelige nek krijgt. 

Wil je al je verzorgingsproducten onder de loep nemen zodat je alleen producten overhoudt waar jij van gaat stralen? Download dan het gratis werkboek ‘Jouw perfecte toilettas’ en krijg mijn gratis advies erbij. 

Werkboek Perfecte Toilettas

Download het gratis werkboek

* indicates required

 

Bronnen: