Het summum van luxe huidverzorging: cosmetica op maat. Een crème samengesteld voor jouw klant, helemaal passend bij haar huid en de geuren die zij kiest. Custom cosmetics is een winstgevende niche in de Verenigde Staten, maar hier lijkt het minder aan te slaan. Hoe komt dat?

In mijn eerdere post Hoe je legaal je eigen huidverzorgingsproduct op de markt brengt leg ik uit hoe je aan de Europese Cosmeticawetgeving voldoet. Alle cosmetica wat verkocht wordt binnen de Europese Unie moet geregistreerd worden met een dossier.Veel lezers van het eerdere blog stelden mij de vraag of dit ook geldt voor producten op maat.

De cosmeticawetgeving geldt voor alle cosmetica, dus ook dat product wat je eenmalig op maat maakt.

Dit is precies de reden dat cosmetica op maat hier niet zo booming is als in Amerika. Als je helemaal vanuit je hoofd en kennis een product op maakt maakt en het hele proces moet doorlopen, wordt een product veel te duur. Het is te tijdrovend en prijzig om helemaal van scratch een product op maat te maken.

 

het kan wel!

 

Het is mogelijk om binnen de Europese Cosmeticawetgeving een product op maat te verkopen. Stel dat je persoonlijke cremes wilt verkopen, dan kun je 3 basiscremes registreren (droge huid, zorgeloze huid, vette huid bijvoorbeeld). Daarnaast maak je een aantal toevoegingen die een bepaald effect geven aan de basiscreme, zoals anti-ageing ingredienten, frisse geuren, kalmerende ingredienten of orientaalse bloemen.

Je laat alle varianten en combinatie beoordelen, een veiligheidsrapport opmaken en je zet het in het registratie portaal van de EU voor cosmetica. Nu kun je voor bijna iedereen een product op maat maken.

Bedenk het en ik ontwikkel het voor je!

 

Er is een andere manier, maar alleen voor echte therapeuten

 

Er is een andere manier, maar dit geldt alleen voor geaccrideerde therapeuten*. Stel dat je een geaccrideerde aromatherapeut bent, dan raad jij essentiële olien aan. Als je deze aanraadt om op de huid te smeren, kun jij dit binnen je werk als therapeut doen. Wil je geen simpele amandelolie gebruiken, maar een blend, dan moet je deze blend wel laten beoordelen op veiligheid en laten registreren. Je kunt dan een basisolie of -crème registreren en aromatherapeutische toevoegingen doen binnen jouw vakgebied.

Wil jij een merk met cosmetica op maat? Het kan dus! Pak hieronder het gratis stappenplan en laat je droom uitkomen.

Let op: dit geldt voor echte therapeuten in Nederland. Geregistreerde aromatherapeuten, fytotherapeuten en natuurgeneeskundig therapeuten met een goede vakopleiding en een geldig diploma Medische Basiskennis op zak, niet voor de zelfverklaarde ‘aromatherapeuten’ van MLM bedrijven die essentiele olien verkopen. 

Zet je eigen merk op. Hoe? Volg gewoon het stappenplan!

Bouw de fundering van jouw cosmeticamerk

Registreer je voor de gratis masterclass en leg de basis voor jouw cosmeticamerk. 

De online masterclass is op
7 september om 10:00 uur*

*ja, er komt een replay

Je bent geregistreerd!