Masterclass Cosmeticawetgeving

Netjes je papierwerk op orde is een fluitje van een cent

Online Masterclass Cosmeticawetgeving

Als je huid- & of haarverzorging wilt gaan verkopen, of het nu een natuurlijke zeep, een shampoo of een kruidenbalsem is, moet je voldoen aan de Cosmeticawetgeving.

In de Masterclass leg ik je uit hoe je praktisch en zelf kunt voldoen aan de verplichtingen van de wet. Van het controleren van je recept en het ontwerpen van je etiket tot aan het opstellen van het verplichte productinformatiedossier (PIF).

Met behulp van videopresentaties, werkbladen, links en calculatoren ga jij het zelf doen. Je hebt alleen nog een safety assessor nodig, maar ook daar is een lijst met aanbevelingen voor!

Dit leer je in de masterclass

Z

of jouw product onder de wet valt

Cosmetica is veel uitgebreider dan make-up en iedereen moet aan de wet voldoen. 

Z

Hoe je een professioneel recept schrijft

Het format wat je het meeste ziet in boeken en blogs, is niet de manier waarop het in je papieren moet.

Z

hoe je allergenen berekent

Veilig gebruik maken van essentiële oliën en conserveermiddelen is een belangrijk onderdeel van aan de cosmeticawetgeving voldoen. Met de Allergenen calculator heb je dit zo gedaan! 

Z

Wat er in een PIF moet staan

Het opstellen van een productinformatiedossier (PIF) is verplicht. Met het template in de Masterclass heb je een leidraad

Z

Wat er op het etiket moet

Klanten moeten op het etiket allerlei informatie kunnen terugvinden. In de Masterclass krijg je een handout om te controleren of je alles hebt. 

Z

Waar je een safety assessor vindt

In de Masterclass krijg je een lijstje van fijne Safety Assessors en hulp hoe je razendsnel met ze samen kunt werken. 

Ik ben nu klaar om met mijn personeelsleden eigen producten te gaan maken, samen met Priscilla en ik heb alle vertrouwen in de toekomst!

Elma Maaskant

Ondernemer, Creative Cosmetics

Over de Tutor: Priscilla Rolvers

Ik ben een cosmetic scientist en het formuleren van natuurlijke verzorgingsproducten is mijn fulltime werk.

In 2011 begon ik met het maken van verschillende cosmetica producten. Van balsems tot zeep, van shampoo tot bodylotions. Altijd helemaal natuurlijk en sinds 2015 uitsluitend plantaardig. Ik ben gediplomeerd kruidengeneeskundige met een opleiding bij Herba Sanitas met een bachelor van de Universiteit Utrecht in Bestuurs- en Organisatiewetenschap.

Sinds 2015 ben ik lid van de Formula Botanica community en haalde een hele rij aan diploma’s en certificaten bij deze awardwinning online school. Ik heb ook een tijd gewerkt bij deze online school waar ik de ruim 6.000 internationale studenten hielp om hun diploma’s te halen. Sinds 2019 werk ik daar niet meer, omdat mijn werk met Enjoy Divine Nature al mijn tijd nodig had!

 

veel gestelde vragen

  • Wanneer is de Masterclass? 
    Dit is een Online Masterclass, die je in je eigen tijd kunt bekijken en toepassen
  • Hoe lang heb ik toegang tot de Masterclass?
    Je hebt na aanschaf 6 maanden toegang tot het cursus materiaal
  • Heb ik nog meer kosten voor mijn papierwerk buiten deze Masterclass?
    Buiten de kosten voor een safety assessor, hoef je verder geen kosten te maken voor het papierwerk van je producten. Je moet dus extern nog betalen voor het veiligheidsrapport en de testen die uitgevoerd moeten worden. De kosten hiervan verschillen erg per safety assessor. Een veiligheidsrapport kost tussen de € 175 – € 300 en testen varieren van totaal € 180 – bedragen boven de € 1.000, afhankelijk van jouw wensen en het aantal testen dat nodig is. 

Download de PIF checklist

Alles wat je in jouw PIF moet staan op 1 A4tje

 

Schrijf je in voor de Masterclass

Je krijgt direct toegang tot de online leeromgeving en kunt aan de slag!