Select Page

Ik geloof dat ik een jaar of 12 was toen ik tot over mijn oren verliefd was op een jongen die in het café van mijn ouders kwam. Laat ik hem Mark noemen. Zo heet ie niet, maar doe even met me mee. 

Uren keek ik zwijmelend naar Mark. Zijn prachtige stevige donkere krullen, zijn mooie handen. En hij was zo aardig. En dat niet alleen, hij was minstens 20. 

Hello Tiger! I love you! 

Hij had natuurlijk door dat ik verliefd op hem was, want mijn blozende wangen gaven licht in het donker. En hij gaf me iets, wat ik jaren gekoesterd heb. Misschien wel het beste cadeau ooit. Hij gaf me een stickertje, misschien 3 bij 4 cm hooguit. Op de sticker stond een tijger en de tekst ‘Hello Tiger! I love you!’. Ik moest het op mijn spiegel plakken en het iedere dag tegen mezelf zeggen en dat deed ik. Omdat hij het zei.

De eerste keer giechelde ik. De tweede keer lachte ik. De derde keer huilde ik en de keren erop ging ik het steeds meer geloven. Ik ging van mezelf houden. 

Een compliment is een cadeau 

‘Wat heb je een mooie taille’. Hoe antwoord je daar nu sociaal correct op? Niet lang geleden kaatste ik terug met ‘dat lijkt maar zo, door mijn dikke kont’ of ‘wat een corrigerend broekje al niet kan doen hè?’. De zelfliefde die ik eerder opgebouwd had, was tot op een dieptepunt gedaald. 

Bullshit. Iemand vond iets mooi aan mij en nam de moeite om me dat te vertellen. Dat is geen uitnodiging om mezelf onderuit te halen toch?  

Tijd voor een nieuwe mantra. Tijd voor een movement!  

Ken je Taryn al?

Taryn is de oprichter van de Body Image Movement en roerde me met haar video’s keer op keer tot tranen. Wát een vrouw! Wát een power! Wát een missie! 

De Body Image Movement is een wereldwijde movement. En ik ben lid. Ik kan niet wachten tot de fim hier uitkomt en wil mijn handen leggen op dvd’s van de prachtige film die eraan komt. 

De Body Image Movement heeft moeite om de wereld te vertellen dat deze film eraan komt. Er zou te veel naakt zitten in het billboard en de video wordt door veel social media geweerd. Want naakt is geen probleem, als het maar gebruikt wordt om reclame te maken voor een radiozender (shame on you Radio 538!). 

 

Ik deel de trailer voor de film. Deel jij mee? 

Laat de wereld jouw mooiste jij zien

De wereld wordt mooier als jij harder gaat stralen. Ik help je graag met tips en advies voor jouw groene schoonheid. 

Mijn beste tips heb ik gebundeld in een ebook. Ik stuur het graag gratis naar je toe.Pin dit! 

Ik huid van jou