Beat the microbead – geen plastic in je cosmetica

Beat the microbead – geen plastic in je cosmetica

Om je huid in goede gezondheid te houden is het aan te raden af en toe je hele lichaam te scrubben. De doorbloeding van je huid wordt gestimuleerd, vuil en dode huidcellen die je poriën kunnen verstoppen worden verwijderd. Nadat je de scrub afspoelt voelt je huid weer heerlijk fris en zacht en ben je klaar voor de dag. Lekker gezond, toch? Of niet…?

Plasticsoep

Zwerfafval in de vorm van plastic bekertjes, verpakkingen en tasjes richten veel schade aan in de natuur. Met name in onze oceanen hoopt het plastic zich op tot een grote plasticsoep. Dieren raken er in verstrikt of stikken er in als ze het verwarren met voedsel.

Maar, het zijn niet alleen grote stukken plastic die problemen geven.

Plastic heeft de eigenschap dat het niet door de natuur afgebroken kan worden. In plaats daarvan worden grote stukken plastic steeds kleiner tot ze niet meer dan een paar millimeter groot zijn. Deze kleine stukjes microplastics worden door dieren gegeten en gedronken en belanden zo uiteindelijk ook op ons bord.

Microbeads

Maria Westerbos van De Plastic Soup Foundation houdt zich sinds 2011 vanuit Nederland bezig met het wereldwijd reduceren van de plasticsoep. Door middel van voorlichtingscampagnes zoals “Beat The Microbead” die in 2013 van start ging, maakt De Plastic Soup Foundation consumenten en producenten over de hele wereld ook bewust van de gevaren van microplastics in de vorm van microbeads.

Microbeads worden onder andere aan scrubs toegevoegd om dode huidcellen te verwijderen en verdwijnen daarna met het spoelwater in het afvoerputje. De microbeads zijn zo klein dat ze niet door de filtersystemen uit het afvalwater gefilterd kunnen worden. Het water met de microbeads wordt in onze kanalen, meren en de zee geloosd en belanden dan soms weer op ons bord.

Uit onderzoek naar microplastics in onze voedselketen is gebleken dat van 64 geteste ansjovis, 49 exemplaren (77%) gemiddeld 15 stukjes microplastic in hun lichaam hadden. Lekker!

Maria heeft met haar organisatie inmiddels al veel bereikt binnen Nederland en over de hele wereld. Bovendien heeft de stichting heeft de Beat The Microbead app gecreëerd waarin consumenten kunnen nagaan of de producten die ze willen kopen microbeads-vrij zijn en ze sporen cosmeticaproducenten aan om hun producten microbeads-vrij te maken.

Beat The Microbead
Credit: Plastic Soup Foundation

Natuurlijke cosmetica, zonder microplastics

Enjoy Divine Nature ontwikkelt uitsluitend 100% natuurlijke cosmetica zonder microplastics. Alle producten die wij ontwikkelen komen in aanmerking voor het “Zero Plastics Inside” Keurmerk. Dit keurmerk van The Plastic Soup Foundation garandeert dat het product 100% vrij is van microplastics.

zero plastic inside keurmerk
Het keurmerk van The Plastic Soup Foundation.

Omdat wij het werk van Maria en haar team ontzettend waarderen, doneren wij 1% van onze winst aan The Plastic Soup Foundation.

Zelf aan de slag?

Wil je zelf ook graag een 100% natuurlijk lichaamsverzorgingsproduct op de markt brengen, zonder microbeads? Neem snel contact met Enjoy Divine Nature op om te kijken hoe wij jou kunnen helpen je eigen natuurlijke en vegan verzorgingsproduct te ontwikkelen.

Brand story: Dit is Sooth Care

Brand story: Dit is Sooth Care

Soms lijkt het wel of je er niet meer omheen kunt, vroeg of laat komt bijna iedereen in aanraking met kanker. Wellicht niet zelf, maar via een familielid, vriend of collega. Sinds 1989 is het aantal nieuwe patiënten toegenomen met bijna 60%. Naast het feit dat kanker nu vaker in een vroeg stadium wordt ontdekt, is ook het vaker en ruimer inzetten van chemotherapie een belangrijke reden dat steeds meer mensen kanker overleven.

Chemotherapie is een behandeling waarbij medicijnen (cytostatica), via een infuus of tabletten toegediend worden. Hier gaan de cytostatica de strijd aan met kankercellen door deze af te breken of de celdeling remmen.

Helaas zien Cytostatica niet het verschil tussen gezonde en zieke cellen, waardoor een patiënt die een chemokuur ondergaat ook last kan krijgen van nare bijwerkingen. Met name haar-, huid, bloedvormende en slijmvliescellen worden door de medicatie aangetast, wat bijvoorbeeld haaruitval en een droge huid en mond bij veel patiënten verklaart. Jaarlijks krijgt ongeveer 30% van de patiënten die een chemokuur doorlopen, last van een extreem droge huid.

Zelfs de thuiszorg was onder de indruk

Toen de moeder van Sandra de Bruijn darmkanker kreeg en chemotherapie onderging, begon haar huid erg te jeuken. Haar huid werd al snel zo droog en pijnlijk dat zelfs slapen zeer deed. Priscilla Rolvers, oprichter van van Enjoy Divine Nature en vriendin van Sandra, besloot een comfortboter te ontwikkelen voor haar moeder.

De boter, gemaakt van onder andere Shea boter, deed Sandra’s moeder veel goed. Het haalde de jeuk uit haar huid en ontspande haar. Zelfs de thuiszorg was diep onder de indruk van de positieve effecten.

Sharing is caring

Goede ideeën zijn alleen goed als je ze niet voor jezelf houdt, althans zo dachten Sandra en twee van haar vriendinnen, Priscilla (Rolvers) en Priscilla Jagroep, erover.

“Eind (2019) kwamen we op het idee om deze crème op de markt te brengen om zo ook andere mensen te helpen”, vertelt Sandra. Ze had gezien hoe de creme, die Priscilla R. voor haar moeder gemaakt had, een grote en positieve verandering teweeg had gebracht. Zoals haar moeder waren er nog 9.000 kankerpatiënten per jaar die last hadden van hun huid als gevolg van een chemokuur. Ze wilde deze mensen graag helpen het leven tijdens de kuur wat dragelijker te maken.

Een jaar later, in oktober 2020 is Sooth Face & Body Crème een feit. De prachtige verpakking is een ode aan Sandra’s moeder, die helaas overleed aan kanker. “Het ontwerp van de doos en fles is een ode aan mijn moeder, een glas in lood kunstenares die gek was op klaprozen”, vertelt Sandra.

FairTrade en veelzijdig

De ingrediënten zijn minstens net zo mooi; de toegevoegde prebiotica en Omega 3 en 6 herstellen de huid sneller en versterken de huidbarrière. De lipiden maken de huid zachter en de crème als geheel geeft een heerlijk rustgevend gevoel.

En eerlijk is de crème ook! “De Baobab olie en Shea Boter worden met liefde geplukt en met respect voor de natuur geoogst door vrouwen in Afrika die hun eigen salaris bepalen.”. Uiteraard is Sooth Face & Body 100% natuurlijk en vegan, dermatologisch getest en zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid.

Een ander mooi feit is dat Sooth Face & Body Crème niet alleen helpt als je al een droge huid hebt, maar dat het ook heel goed te gebruiken is vóórdat je aan chemo begint. “De huidflora wordt door chemo erg verstoord en door het smeren van Sooth kan je voorkomen last te krijgen van een erg droge huid. Sooth kan ook daarom goed ‘preventief’ worden gesmeerd, om een huidmicrobioom-buffer op te bouwen”.

Uiteraard kan je huidflora ook op andere manieren verstoort worden, bijvoorbeeld door zwemmen in chloorwater of door gebruik van antibiotica. Sooth Face & Body Crème helpt ook in deze situaties je huid weer snel te herstellen.

Sooth Body & Face Crème is te bestellen via Sooth Care. Mocht je meer willen lezen over wat anderen vinden van Sooth Face & Body Crème? Lees hier de reviews.

Vacature voor Personal Assistant

Vacature voor Personal Assistant

Cary Bradshaw met haar PA Louise from St. Louise. Bron: https://www.essence.com/news/jennifer-hudson-and-sex-and-city/#329668

Enjoy Divine Nature is aan het groeien; wij ontwikkelen de mooiste vegan & natuurlijke verzorgingsproducten . Een aantal van onze klanten is binnen een jaar na hun lancering al erg succesvol. Wij willen met hen meegroeien, maar ook onze diensten uitbreiden.

Als cosmetic scientist, directeur van Enjoy Divine Nature en partner bij Zanta Cosmetics heeft Priscilla een vol bureau en een nog voller hoofd.

Om te kunnen groeien, heeft Priscilla een personal assistant nodig die helpt met allerlei taken, zodat ze haar handen én hoofd vrij heeft om haar ambiteuze doelen te bereiken.

Parttime personal assistent

Jij bent iemand die in ieder geval:

  • de mailbox overneemt. Hiervoor is jouw schriftelijke communicatie in Nederlands en Engels top. Iedereen maakt wel eens een tikfoutje en je hoeft echt geen Engelse wetenschappelijke teksten te schrijven, maar het is zeker professioneel, met luchtige toon. Dit zijn onder andere mails van potentiele klanten, klanten en leveranciers. Natuurlijk helpen we je met de inhoudelijke vragen.
  • het CRM systeem beheer doet. Wij gebruiken Simplicate als backoffice systeem. Deze software maakt onze project management sneller en helpt ons snel en effectief offreren en factureren. Inkomende mails, documenten, contracten… ze moeten allemaal netjes in Simplicate. We verwachten niet dat je deze software al kent, maar wel dat je het leuk vind om dit te leren.
  • grondstoffen gaat inkopen. Geen verzorgingsproduct zonder ingrediënten! Jij zorgt voor het bestellen en opvolgen van bestellingen van onze natuurlijke & vegan grondstoffen voor de cosmetica die we maken bij verschillende leveranciers.
  • rust geeft. Je pakt taken proactief op en brengt overzicht. Priscilla heeft een enorme berg taken die jij structureert en waar je, indien nodig, aan helpt herinneren. Ontzorgen is jouw tweede naam.
  • Klein kan beginnen, maar met ons mee wil groeien! Denk aan 10 á 12 uur per week om mee te beginnen, maar je hebt de wens om door te groeien naar 24 of meer uren. Het is belangrijk dat je uren verdeelt over minimaal 4 werkdagen, zodat mails tijdig beantwoord worden.
  • binnen een straal van 25 km van Almere Oosterwold woont. Het werk is voor nu meestal vanuit huis, maar je kunt hier af en toe komen voor meetings of inventariseren/inkoop verzorgen. We willen binnen een aantal jaren groeien naar een eigen vaste locatie.
  • onze kernwaarden deelt. ‘Let’s make the world better, one bottle at a time’, is de slogan binnen EDN. Wij kiezen onze grondstoffen vrij van uitbuiting van de aarde, dieren en mensen. Wij zijn ecologisch bewust, feministisch en steunen vrouwenprojecten in Afrika en doneren aan Action Aid.

Inclusiviteit vinden wij belangrijk en we willen graag groeien naar een divers team.

Is dit een functie waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Vind jij het een uitdaging om in de hectiek van een klein en groeiend bedrijf rust te brengen?

Je kunt niet meer solliciteren op deze functie, want ik heb haar gevonden!!

Wild picked with love: shea butter van de The Savannah Fruits Company

Wild picked with love: shea butter van de The Savannah Fruits Company

Zoals de vrucht der ervaring niet rijpt aan jonge takken, zo ook niet de vrucht der schoonheid. De Boom des Levens, de Shea butterboom of Karitéboom, is de bron van de veelzijdige shea butter. De verzachtende, helende en versoepelende werking, natuurlijke Uv-beschermende capaciteiten, lage smeltpunt en stabiliserende eigenschappen maken dat deze dikke olie een belangrijk ingrediënt is in schoonheidsproducten voor huid en haar, medicijnen en als spijsolie in de keuken.

Maar de boom geeft al deze kwaliteiten niet zomaar prijs. Pas als zij 20 jaar oud is, draagt ze voor het eerst vruchten waarvan de shea butter gemaakt kan worden. Daarna duurt het nog eens 40 jaar voor de boom zijn volledige capaciteit heeft bereikt.

Enjoy Divine Nature biedt dit prachtige natuurproduct uiteraard aan, maar dan wel meteen de beste die we konden vinden, Fair Trade en biologisch!

De bron van het leven

Dat shea butter een belangrijk ingrediënt is voor vele schoonheids- en anti-verouderingsproducten heeft met name te maken met een paar basis kwaliteiten die deze olie met zich meebrengt.

Allereerst bevat het vele triterpeen alcoholen. Deze organische verbinding gaat vochtverlies in de huid tegen, waardoor deze zacht en soepel wordt. Ideaal voor crèmes en lotions die de strijd aangaan met een droge huid dus.

Verder biedt de vitamine E in de shea butter celbescherming aan de opperhuid, terwijl vitamine A het verhoorningsproces van de huid normaliseert. Dit betekent dat een dunner wordende huid gestimuleerd wordt steviger te worden, maar een verhoornde huid juist zachter gemaakt wordt. Deze eigenschappen maken de olie dus ideaal voor bijvoorbeeld ouderen, die vaak last kunnen hebben van een dunner wordende lichaamshuid, maar tegelijkertijd ook van vereelte voeten.

Allantoïne is misschien wel het meest interessant bestanddeel van shea butter. Dit bestanddeel kan vorming van nieuw weefsel en celdeling stimuleren waardoor shea boter een prachtig product is om te gebruiken in wond- en litteken verzorgende producten en voor de behandeling van kloven.

Fair Trade en biologisch

Een mooi product zoals de shea butter wordt vaak een stuk minder mooi als blijkt dat de natuur ervoor aan schoonheid moet verliezen. En al helemaal als de vrouwen die de noten rapen en bewerken te weinig betaald krijgen en gedwongen worden in armoede te leven bij gebrek aan alternatieve bronnen van inkomsten.

Tussenhandelaren die de bewerkte of rauwe noten opkopen verdienen goed geld aan het doorverkopen ervan, maar de vrouwen die het harde werk verrichten merken daar zelf maar weinig van. Daarbij gaat het om een langzaam groeiende boom en is een duurzame werkwijze nodig om de bomen maximaal te kunnen benutten zonder schade aan de bomen of de natuurlijke omgeving aan te brengen.

Uiteraard was ik ontzettend blij toen ik Butterwise vond. In Nederland zijn zij hoofddistributeur van de producten van The Savannah Fruits Company. Dit Ghanese, Fair Trade, bedrijf organiseert de productie van shea butter, begeleid de plattelandsvrouwen die de shea butter noten rapen en stuurt ze aan. Door zich met hulp van The Savannah Fruits Company te organiseren, worden de vrouwen in staat gesteld zelf over de prijs te onderhandelen en wordt hen een veilige werkplek geboden.

Alle producten die via The Savannah Fruits Company worden ingekocht zijn buiten Fair Trade ook biologisch. De noten worden wild geraapt in plaats van op plantages. Maar, dat niet alleen; de bomen staan allemaal in beschermde natuurgebieden, ver van menselijke activiteit. Geen boeren als buren die hun gewas besproeien, geen kunstmest in het grondwater en geen bestrijdingsmiddelen tegen de malariamug die op de bomen gesproeid worden.

De Fair Trade en biologische claims wordt jaarlijks scherp gecontroleerd door Ecocert, een wereldwijd controle- en certificeringorganisatie voor Fair Trade en biologische producten.

Zelf aan de slag met sheaboter?

Wil je shea butter wel eens uitproberen? Bij Butterwise kun je kleine hoeveelheden shea butter bestellen om zelf aan de slag te gaan en de voordelen te ontdekken.

Wil je je experimenten graag professionaliseren, maar weet je niet hoe, neem dan contact met ons op. Enjoy Divine Nature is expert op het gebied van biologische, Fair Trade en vegan cosmetica en helpt je graag je eigen verzorgingsproduct op de markt te brengen, ook in kleine batches.

Oceaan veilige cosmetica

Oceaan veilige cosmetica

Geen ander organisme heeft zo een enorme invloed heeft op hun leefomgeving als wij, de mens. Hoewel we het niet altijd met opzet doen, hebben onze activiteiten helaas vaak negatieve gevolgen voor de natuur en het klimaat. Het huidige tijdperk waarin we leven wordt ook wel, officieus, het antropoceen tijdperk genoemd. Het tijdperk waarin het klimaat op aarde en onze atmosfeer de gevolgen ondervinden van menselijke activiteit.

Niet alleen grote steden, snelwegen, fabrieken en dammen hebben negatieve effecten op onze leefomgeving, maar ook vanuit ons eigen huis of genietend op het strand kunnen we behoorlijk wat schade aan de natuur veroorzaken. We kiezen bijvoorbeeld schoonmaak- of cosmetische producten die schade aan het grondwater en de samenstelling van onze atmosfeer tot gevolg kunnen hebben.

Onderzoek

We zijn ons meer dan ooit bewust dat het moment om in actie te komen NU is. Bij een recent onderzoek bleek dat 93% van de EU-burgers de klimaatverandering een ernstig probleem vindt en ongeveer 95% van deze mensen nemen zelf al maatregelen door bijvoorbeeld wegwerpverpakkingen te vermijden, plastic te recyclen en te kiezen voor producten die duurzaam zijn geproduceerd.

Ook probeert de helft van de bevolking om energieverspilling tegen te gaan door te kiezen voor groene energie of elektronische producten die minder energie verbruiken. Dat is 17% meer dan in 2017 en een stuk hoger dan het EU gemiddelde van 16%.

Schone energie, maar ook schone oceanen zijn belangrijk voor ons leven hier op aarde.

Super goed nieuws! Maar, is het genoeg?

Hoewel energiebesparing en het vermijden van plastic wegwerpartikelen een groot verschil maken, vergeten we soms dat ook veel “dichter bij huis” dingen veranderd kunnen worden. Bijvoorbeeld de cosmetica die we kiezen.

De vraag naar niet-giftige cosmetica neemt sterk toe in de laatste jaren. We zijn ons ervan bewust geworden dat het beter is voor je huid en je gezondheid om natuurlijke producten te gebruiken in plaats van synthetische.

Cosmeticamerken springen hier handig op in door “clean beauty” producten te produceren, die vrij zijn van schadelijke of huidirriterende ingrediënten. Helaas is de term “Clean Beauty” niet beschermd, waardoor producenten deze ongecontroleerd kunnen gebruiken. Ook zegt het ook niets over de eventuele schade die het product toe kan brengen aan het milieu.

Ook de term “zero waste” komen we tegenwoordig overal tegen. De vraag naar duurzame producten heeft er voor gezorgd dat er bijvoorbeeld meer en meer cosmeticaproducten in herbruikbare of recyclebare flacons verkocht worden.

UV-filters

Helaas wordt vaak vergeten dat het gebruik van cosmetica- en lichaamsverzorgende producten, met bijvoorbeeld UV-filters (Oxybenzone), ernstige schade aan de oceaan kan toebrengen.

Een gemiddeld zonnebrand product bestaat tussen de 25 – 40% uit UV-filters. Een flesje van 200ml bevat dus minimaal 50ml UV-filters. Een dagje strand betekent al snel dat je je minimaal 2 tot 3 keer insmeert, zeker als je even een frisse duik in zee neemt. Als je je dan bedenkt dat slechts 1 (één!) druppel Oxybenzone in een waterbassin ter grote van zes olympische zwembaden al genoeg kan zijn om schade aan koraalriffen toe te brengen, hoeveel schade druppelen we zo ongemerkt de zee in elke zomer?

Hoeveel druppels Oxybenzone verdwijnen dagelijks in zee tijdens een zonnige zomer?

De gevolgen van schadelijke cosmeticaproducten, en van de opwarming van de aarde, zijn duidelijk merkbaar: massale sterfte van het koraal. Dat heeft weer tot gevolg heeft dat vele vissoorten en ander zeeleven worden bedreigd. Maar, dat is niet het enige wat gevaar loopt. De oceaan is verantwoordelijk voor 46% van alle zuurstof op aarde. Met het verdwijnen van koraalriffen en ander zeeleven komt ook onze zuurstofvoorziening in gevaar!

Hoe kun jij de schade aan de oceaan beperken?

Vermijd schadelijke ingrediënten. Zonnebrand producten met UV filters kunnen schadelijk zijn. Vochtige doekjes waarmee je je make-up verwijderd, kinderhandjes of billetjes schoonveegt en ook sheet masks (gezichtsmaskerdoekjes gedrenkt in een serum) bevatten vaak plastic, waardoor het heel lang duurt voordat ze worden afgebroken. Ook shampoo, badschuim en zonnebrand kan schadelijke ingrediënten bevatten.

Vermijd producten met UV-filters zoals Benzophenone-2, Oxybenzone (Benzophenone-3), 3-benzylidene camphor, 4-methylbenzylidene camphor.
Kijk voor een volledige lijst van ingrediënten die beter vermeden kunnen worden hier.

Kies liever voor zonnebrandproducten met minerale filters. Sinds kort bieden we bij Enjoy Divine Nature de mogelijkheid de natuurlijke filters TiO2 en ZnO toe te voegen aan je huidverzorgingsproduct.

Kiezen voor duurzame verpakkingen. Vermijd producten die in wegwerp flacons worden aangeboden. Kies liever voor producten die in navulbare verpakkingen worden verkocht, die niet dubbel verpakt zijn (een potje, in bubble wrap, in een doosje), van gerecycled materiaal gemaakt zijn of biologisch afbreekbaar zijn.

Gebruik geen plastic microbeads. De kleine deeltjes die vaak in scrubs zitten zijn vaak gemaakt van plastic. Nadat je je frisse, schone en zachte huid afspoelt komen deze deeltjes in ons water terecht. Gebruik liever scrubs waar de microbeads vervangen zijn door zout, suiker of bijvoorbeeld gemalen abrikozenpitten.

Wil je actief meewerken oceanen schoon te houden?

Misschien heb jij wel een prachtig idee voor een oceaan veilig verzorgingsproduct, maar weet je niet precies waar te beginnen dit te ontwikkelen. Neem snel contact met Enjoy Divine Nature op, we helpen je graag op weg!

Lokale en natuurlijke verzorgings producten, hét cadeau deze kerst

Lokale en natuurlijke verzorgings producten, hét cadeau deze kerst

Nog maar een paar korte weekjes en dan is het weer kerst en nieuwjaar! Ongelofelijk hoe snel dit, nogal vreemde, jaar gegaan is. Een jaar waarin eens te meer duidelijk wordt hoe fragiel onze gezondheid eigenlijk is, maar ook een jaar waarin we zien hoe veel (kleinere) bedrijven het moeilijk hebben het hoofd boven water te houden.

Een goed moment om jezelf en de lokale, kleinere ondernemer wat extra aandacht te geven dus.

Waarom lokaal (kerstcadeaus) kopen?

Door je cadeaus dichter bij huis te kopen hoeven producten veel minder kilometers te maken om bij jou onder de boom terecht te komen. Beter voor het milieu dus.

Kleinschalige, lokale bedrijven hebben vaak meer ruimte voor creativiteit en diversiteit, waarmee ze unieke, persoonlijkere producten kunnen aanbieden. Natuurlijke, biologische verzorgingsproducten met bijvoorbeeld fairtrade plantaardige oliën en botanische extracten.

En, wat voor mij altijd weer de doorslaggevende factor is, producten worden met trots en liefde gemaakt. Dat zie je niet alleen terug in de kwaliteit van de producten, maar zeker ook in de goede klantenservice en de nazorg.

Enjoy Divine Nature heeft al vele (startende) ondernemers geholpen met het ontwikkelen van hun natuurlijke verzorgingsproducten. Een aantal willen we hier graag in de schijnwerpers zetten. Prachtige producten die niet alleen goed zijn, maar ook goed doen. Perfect voor een natuurlijke, duurzame en verzorgende kerst!

Food for Skin

Food for Skin heeft 5, 100% natuurlijke, vegan en biologische huidverzorgingsproducten gemaakt van groenten: tomaat, wortel, komkommer, pompoen en avocado. De producten zijn dierproef vrij en vrij van synthetische parfum. Bescherm, verzacht, verjong, verfijn, reinig en voed je huid met al het goede van groenten. Wat je kunt eten, kun je nu ook smeren! Bestel hun producten hier.

De vijf huidverzorgingsproducten, Food for Skin

Sooth Face & Body Crème – Sooth Care

Sooth is speciaal gemaakt voor mensen die last hebben van een extreem droge huid door chemotherapie. De natuurlijke ingrediënten in Sooth halen de jeuk uit de huid, helpt de huid herstellen en de huidflora gezond te houden. De Baobab olie en Shea Boter worden met liefde geplukt en met respect voor de natuur geoogst door vrouwen in Afrika dieeen eerlijk loon ontvangen. Bestel Sooth Face & Body Crème hier.

Sooth Face & Body Creme, Sooth Care

Multi-Purpose Jelly – Seed & Essentials

De 100% natuurlijk en vegan Multi-Purpose Jelly heeft een dubbele werking: het verzorgt de buitenste huidlaag en van binnen door de natuurlijk huidbarrière door middel van lipiden te herstellen. Speciaal voor mensen die hun droge en beschadigde huid niet alleen willen verzorgen, maar ook herstellen. En, het is veilig is voor alle leeftijden! Lees meer in onze case study of bestel hun Jelly hier.

Multi-Purpose Jelly, Seed & Essentials

ABC Crème – EsthersLegacy

Ambachtelijk gemaakte, 100% natuurlijke, vegan en biologische huidverzorging speciaal voor de 40+ vrouw en vrouwen in de overgang. Vrij van dierproeven en zonder hormoon verstorende stoffen, parfums en parabenen. In de maand december ontvang je een leuk cadeautje bij je bestelling. Bestel de ABC Creme hier.

ABC Creme, Esthers Legacy

Coconey Handlotion – Coconey Handcare

Coconey Breezy Beach is een puur natuurlijk product en volledig vegan. De geur van kokos gecombineerd met een vleugje munt geeft je een gevoel dat doet denken aan een tropisch strand met een fris briesje. De handlotion trekt snel in de huid en laat geen vet laagje na. Perfect dus voor op het strand, want de korreltjes blijven niet plakken. Bestel Coconey hier.

Coconey Handlotion – Coconey Handcare

Wil je jouw product volgend jaar ook in dit rijtje zien? Neem dan snel contact op met Enjoy Divine Nature!

De lancering van Multi-Purpose Jelly – Dit is Seed & Essentials

De lancering van Multi-Purpose Jelly – Dit is Seed & Essentials

Soms duurt het even voordat een nieuw product het daglicht ziet. In dit geval was er een combinatie van drie landen voor nodig aangelengd met een beetje geduld, een snufje inspiratie, het juiste dosis doorzettingsvermogen en prachtige vrouw met een gemis.

Ik sprak met Linda Kwarteng, eigenaar van Seed and Essentials om meer te leren over haar reis naar haar eerste huidverzorgingsproduct, de Multi-Purpose Jelly.

De in Duitsland geboren en van oorsprong Ghanese Linda verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland. Na haar verhuizing kreeg ze last van een vervelende huidirritatie waaruit zich eczeem ontwikkelde. Petroleum Jelly (zoals Vaseline) en hormoon crèmes (cortison) werden haar voorgeschreven die haar zouden moeten helpen met wat was gediagnosticeerd als een extreem droge huid.

Toen haar twee kinderen er ook last van bleken te hebben, kregen zij hetzelfde voorgeschreven. Vijftien jaar later en geen enkele verandering in de aanpak van huidirritaties en eczeem? Dat zou toch ook anders moeten kunnen!

“Ik begon met het maken van mijn eigen zalfjes in de keuken.”

Tijdens haar studie Farmaceutische Wetenschappen had Linda geleerd dat met name cortison allerlei bijwerkingen kan veroorzaken en zelfs zou kunnen leiden tot chronische aandoeningen. En een zalf die een droge huid afdekt (zoals petroleum Jelly), maar niet verzorgend en herstellend werkt, schiet sterk te kort. Linda wilde onderzoeken of met plantaardige producten het eczeem en de droge huid zou kunnen worden aangepakt, terwijl het ook de huid zou voeden en herstellen.

Linda verdiepte zich in wat de natuur te bieden had op het gebied van lichaamsverzorging. Aangezien ze het altijd al heerlijk vond om dingen te maken in plaats van in de winkel te kopen, begon ze natuurlijke ingrediënten te mixen in haar eigen keuken. Als ze een mooi product had gemaakt deelde ze deze met haar familie en vrienden.

“Ik begon te fantaseren hoe het zou zijn om een eigen verzorgingslijn te beginnen”

Haar nieuwe hobby bracht haar veel voldoening en vreugde. Ze wilde graag meer mensen helpen die met dezelfde huidproblemen te kampen hadden als zij en haar kinderen. Het was haar eigen motivatie die haar uiteindelijk over de streep trok. Ze besloot het erop te wagen!

Ze sprak met vrienden die als ZZP-er werkte om te kijken hoe ze haar eigen bedrijf op zou kunnen zetten, deed marktonderzoek en ze mailde met verschillende bedrijven die eventueel zouden kunnen helpen bij het verwezenlijken van haar droom. Een eigen bedrijf opzetten had Linda namelijk nog nooit gedaan en ze wist niet goed waar te beginnen.

“Ik zocht een bedrijf die me door het hele proces zou kunnen leiden en adviseren, omdat ik geen ervaring had hiermee”.

Linda vond een bedrijf dat haar helpen kon met de productontwikkeling, maar naar aanleiding van het e-mail contact met het bedrijf besloot Linda echter dat ze niet alleen te duur waren, maar ook erg onpersoonlijk. De producten die ze ontwikkelde voor hun klanten waren ook nogal mainstream, en dat wilde Linda niet!

Na een uurtje op Google kwam Linda op de website van Enjoy Divine Nature terecht. Ze vulde het contact formulier in. “Ik vond het fijn dat Priscilla gelijk een belafspraak wilde inplannen. En vervolgens ook een face-2-face meeting had ingepland. Het was gelijk persoonlijker daardoor”, vertelt Linda me. “Ze luisterde heel goed naar mij en begreep mij en wat ik wilde bereiken”, gaat ze verder, “Ze vertelde dat ze hield van ‘Indie merken’ en beschreef kort hoe ze andere cliënten had geholpen. Haar prijs paste ook in mijn budget, dus dat was helemaal mooi!”

“Het blijft een struggle, met baan, familie en andere verplichtingen”

Omdat alles nieuw was voor haar en ze het allemaal naast haar gewone baan moest doen, wilde Linda zichzelf de tijd geven om zich te verdiepen in wat ze precies wilde met haar product en bedrijf. Ze bouwde haar eigen website en begon met het verwerven van naamsbekendheid door kleine producten voor bruiloften en babyshowers aan te bieden.

Linda woonde ook verschillende workshops en evenementen bij om meer te leren over natuurlijke producten en het opstarten van een eigen bedrijf. Dit alles terwijl ze ook nog gewoon naar haar werk moest elke dag, maar “het fijne van het samenwerken met EDN is dat we op mijn tempo gingen”, vertelt Linda me.

Ondertussen deed Priscilla verder onderzoek naar ingrediënten, regelde dat een safety-assessor het product zou testen, en hielp met het opstellen van de Product Information File. “Priscilla luistert erg goed en geeft adviezen. Ze stuurde mij bijvoorbeeld websites ter inspiratie voor de verpakking van mijn product, maar uiteindelijk liet ze de beslissing bij mij”, herinnert Linda zich, “en ik kreeg ook reminders van dingen die ik zelf moest regelen”.

Naamsbekendheid opbouwen via social media een uitdaging vond Linda een uitdaging, maar inmiddels heeft ze een mooie manier gevonden om haar product op Instagram te laten stralen.

“Ik had angst om te falen, dat ik niet zou kunnen lanceren”.

Het moment van de lancering kwam dichter bij en begin 2020 was Linda van plan een stand te huren tijdens verschillende evenementen met als doel sneller mensen te bereiken met haar product. Maar toen kwam COVID-19 om de hoek kijken.

Ik overwoog om de hele lancering te verschuiven naar 2021” vertelt Linda, “Maar nadat ik een entrepreneur workshop had bijgewoond en Priscilla had gesproken zakte de twijfel weg”.

Seed and Essentials’ eerste product Multi-purpose Jelly is nu een feit. Een mooie vegan Jelly met chiazaad en baobab olie uit Ghana, het land waar haar roots liggen.

Het huidverzorgingsproduct voor lichaam en gezicht heeft een dubbele werking: het verzorgt de buitenste huidlaag en van binnen door de natuurlijk huidbarrière door middel van lipiden te herstellen. De Jelly is gemaakt voor mensen die graag extra vitamines en antioxidanten willen om hun droge huid te verzorgen. Het mooie van dit natuurlijke product is dat het veilig is voor alle leeftijden en dus ook te gebruiken is voor de kwetsbare babyhuid.

“Ik ben trots op mezelf!”

Toen haar product klaar was en op de website verkocht werd was Linda ontzettend blij. “Ik was en ben nog steeds trots als ik de gevulde potjes zie en feedback krijg van anderen”, deelt Linda enthousiast, “Ik heb geleerd dat je je droom werkelijk kunt maken door de juiste stappen te nemen en met de juiste mensen te praten. Als je dit doet kun je je angst opzij zetten en ervoor gaan”.

Momenteel werkt Linda nog niet voltijds aan Seed & Essentials, maar het is wel haar doel. “Ik wil zeker groeien, nieuwe producten maken en mijn producten ook in het buitenland verkopen”.

Wil je ook graag je eigen natuurlijke, vegan en ethisch verantwoorde product op de markt brengen? “Ga met Enjoy Divine Nature praten”, is Linda’s advies, “ze heeft veel ervaring en kan je goed op weg helpen!

De lancering van Multi-Purpose Jelly – Dit is Seed & Essentials

De lancering van Multi-Purpose Jelly – Dit is Seed & Essentials

Soms duurt het even voordat een nieuw product het daglicht ziet. In dit geval was er een combinatie van drie landen voor nodig aangelengd met een beetje geduld, een snufje inspiratie, het juiste dosis doorzettingsvermogen en prachtige vrouw met een gemis.

Ik sprak met Linda Kwarteng, eigenaar van Seed and Essentials om meer te leren over haar reis naar haar eerste huidverzorgingsproduct, de Multi-Purpose Jelly.

De in Duitsland geboren en van oorsprong Ghanese Linda verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland. Na haar verhuizing kreeg ze last van een vervelende huidirritatie waaruit zich eczeem ontwikkelde. Petroleum Jelly (zoals Vaseline) en hormoon crèmes (cortison) werden haar voorgeschreven die haar zouden moeten helpen met wat was gediagnosticeerd als een extreem droge huid.

Toen haar twee kinderen er ook last van bleken te hebben, kregen zij hetzelfde voorgeschreven. Vijftien jaar later en geen enkele verandering in de aanpak van huidirritaties en eczeem? Dat zou toch ook anders moeten kunnen!

“Ik begon met het maken van mijn eigen zalfjes in de keuken.”

Tijdens haar studie Farmaceutische Wetenschappen had Linda geleerd dat met name cortison allerlei bijwerkingen kan veroorzaken en zelfs zou kunnen leiden tot chronische aandoeningen. En een zalf die een droge huid afdekt (zoals petroleum Jelly), maar niet verzorgend en herstellend werkt, schiet sterk te kort. Linda wilde onderzoeken of met plantaardige producten het eczeem en de droge huid zou kunnen worden aangepakt, terwijl het ook de huid zou voeden en herstellen.

Linda verdiepte zich in wat de natuur te bieden had op het gebied van lichaamsverzorging. Aangezien ze het altijd al heerlijk vond om dingen te maken in plaats van in de winkel te kopen, begon ze natuurlijke ingrediënten te mixen in haar eigen keuken. Als ze een mooi product had gemaakt deelde ze deze met haar familie en vrienden.

“Ik begon te fantaseren hoe het zou zijn om een eigen verzorgingslijn te beginnen”

Haar nieuwe hobby bracht haar veel voldoening en vreugde. Ze wilde graag meer mensen helpen die met dezelfde huidproblemen te kampen hadden als zij en haar kinderen. Het was haar eigen motivatie die haar uiteindelijk over de streep trok. Ze besloot het erop te wagen!

Ze sprak met vrienden die als ZZP-er werkte om te kijken hoe ze haar eigen bedrijf op zou kunnen zetten, deed marktonderzoek en ze mailde met verschillende bedrijven die eventueel zouden kunnen helpen bij het verwezenlijken van haar droom. Een eigen bedrijf opzetten had Linda namelijk nog nooit gedaan en ze wist niet goed waar te beginnen.

“Ik zocht een bedrijf die me door het hele proces zou kunnen leiden en adviseren, omdat ik geen ervaring had hiermee”.

Linda vond een bedrijf dat haar helpen kon met de productontwikkeling, maar naar aanleiding van het e-mail contact met het bedrijf besloot Linda echter dat ze niet alleen te duur waren, maar ook erg onpersoonlijk. De producten die ze ontwikkelde voor hun klanten waren ook nogal mainstream, en dat wilde Linda niet!

Na een uurtje op Google kwam Linda op de website van Enjoy Divine Nature terecht. Ze vulde het contact formulier in. “Ik vond het fijn dat Priscilla gelijk een belafspraak wilde inplannen. En vervolgens ook een face-2-face meeting had ingepland. Het was gelijk persoonlijker daardoor”, vertelt Linda me. “Ze luisterde heel goed naar mij en begreep mij en wat ik wilde bereiken”, gaat ze verder, “Ze vertelde dat ze hield van ‘Indie merken’ en beschreef kort hoe ze andere cliënten had geholpen. Haar prijs paste ook in mijn budget, dus dat was helemaal mooi!”

“Het blijft een struggle, met baan, familie en andere verplichtingen”

Omdat alles nieuw was voor haar en ze het allemaal naast haar gewone baan moest doen, wilde Linda zichzelf de tijd geven om zich te verdiepen in wat ze precies wilde met haar product en bedrijf. Ze bouwde haar eigen website en begon met het verwerven van naamsbekendheid door kleine producten voor bruiloften en babyshowers aan te bieden.

Linda woonde ook verschillende workshops en evenementen bij om meer te leren over natuurlijke producten en het opstarten van een eigen bedrijf. Dit alles terwijl ze ook nog gewoon naar haar werk moest elke dag, maar “het fijne van het samenwerken met EDN is dat we op mijn tempo gingen”, vertelt Linda me.

Ondertussen deed Priscilla verder onderzoek naar ingrediënten, regelde dat een safety-assessor het product zou testen, en hielp met het opstellen van de Product Information File. “Priscilla luistert erg goed en geeft adviezen. Ze stuurde mij bijvoorbeeld websites ter inspiratie voor de verpakking van mijn product, maar uiteindelijk liet ze de beslissing bij mij”, herinnert Linda zich, “en ik kreeg ook reminders van dingen die ik zelf moest regelen”.

Naamsbekendheid opbouwen via social media een uitdaging vond Linda een uitdaging, maar inmiddels heeft ze een mooie manier gevonden om haar product op Instagram te laten stralen.

“Ik had angst om te falen, dat ik niet zou kunnen lanceren”.

Het moment van de lancering kwam dichter bij en begin 2020 was Linda van plan een stand te huren tijdens verschillende evenementen met als doel sneller mensen te bereiken met haar product. Maar toen kwam COVID-19 om de hoek kijken.

Ik overwoog om de hele lancering te verschuiven naar 2021” vertelt Linda, “Maar nadat ik een entrepreneur workshop had bijgewoond en Priscilla had gesproken zakte de twijfel weg”.

Seed and Essentials’ eerste product Multi-purpose Jelly is nu een feit. Een mooie vegan Jelly met chiazaad en baobab olie uit Ghana, het land waar haar roots liggen.

Het huidverzorgingsproduct voor lichaam en gezicht heeft een dubbele werking: het verzorgt de buitenste huidlaag en van binnen door de natuurlijk huidbarrière door middel van lipiden te herstellen. De Jelly is gemaakt voor mensen die graag extra vitamines en antioxidanten willen om hun droge huid te verzorgen. Het mooie van dit natuurlijke product is dat het veilig is voor alle leeftijden en dus ook te gebruiken is voor de kwetsbare babyhuid.

“Ik ben trots op mezelf!”

Toen haar product klaar was en op de website verkocht werd was Linda ontzettend blij. “Ik was en ben nog steeds trots als ik de gevulde potjes zie en feedback krijg van anderen”, deelt Linda enthousiast, “Ik heb geleerd dat je je droom werkelijk kunt maken door de juiste stappen te nemen en met de juiste mensen te praten. Als je dit doet kun je je angst opzij zetten en ervoor gaan”.

Momenteel werkt Linda nog niet voltijds aan Seed & Essentials, maar het is wel haar doel. “Ik wil zeker groeien, nieuwe producten maken en mijn producten ook in het buitenland verkopen”.

Wil je ook graag je eigen natuurlijke, vegan en ethisch verantwoorde product op de markt brengen? “Ga met Enjoy Divine Nature praten”, is Linda’s advies, “ze heeft veel ervaring en kan je goed op weg helpen!

SPF: Minerale zonnefilters in jouw natuurlijke product? Dat kan!

SPF: Minerale zonnefilters in jouw natuurlijke product? Dat kan!

Heerlijk, even in het zonnetje zitten in de tuin, op het terras of uitwaaien op het strand. Nog even lekker bij bruinen voor we die koude, lange en donker winter weer in gaan. Het is herfst, dus zonnebrand met SPF smeren hoeft niet meer.

Althans dat zou je denken. Zelfs de najaars- en winterzon kan je huid negatief beïnvloeden dus een goed zonnefilter aan je gezichts- en huidverzorgingsproduct toevoegen heeft vele voordelen voor je klanten.

Hoe kan dat beetje zon de huid nou beschadigen?

Uv-straling beschadigd, afhankelijk van het type straling, de diepere lagen van je huid (Uv-A) of de bovenste laag (Uv-B) van je huid aan en zijn niet alleen verantwoordelijk voor een mooie bruin kleurtje, maar veroorzaken helaas ook zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering en huidkanker.

De elastische vezels van de huid worden aangetast en veroorzaken rimpels en de abnormale cellen die ontstaan door de aantasting, kunnen niet goed door het verzwakte afweersysteem van de huid worden afgebroken. Deze abnormale cellen kunnen zich vermenigvuldigen en zich zo tot huidkanker ontwikkelen.

SPF aan je huidverzorgingsproduct toevoegen geeft dus een absoluut meerwaarde, ook als je niet denkt aan het ontwikkelen van een zonnebeschermingsproduct.

Vanaf nu biedt Enjoy Divine Nature ook de mogelijkheid minerale zonnefilters tot factor 30 toe te voegen aan je natuurlijke huidverzorgingsproduct(en) of om specifieke zonnebeschermingsproduct te creëren. Lees snel verder om meer te weten te komen over waarom dit ook voor jouw product goed nieuws kan zijn.

Al overtuigd van het nut en kun je niet wachten van start te gaan met je eigen zonnebeschermingsproduct? Download dan snel onze brochure om de eerste stap te zetten.

We zitten tegenwoordig veel vaker binnen, bovendien schijnt de zon nauwelijks nu. Mijn product heeft dus niet echt SPF nodig.

Helaas, schadelijke Uv-straling wordt niet tegengehouden door wolken, glas of een parasol. Ook is de zonkracht op sommige dagen (en plaatsen) sterker dan op andere dagen, ongeacht of het warm of koud is, zonnig of (licht)bewolkt. Smeren met SPF is eigenlijk bijna elke dag aan te raden. Dus of je nou een gezichts- of lichaamsverzorgingsproduct aan de markt wilt aanbieden, wat extra bescherming, door middel van een zonnefilter, toevoegen kan nooit kwaad. Mocht je willen zien of je vandaag moet smeren of niet, download dan de app van KWF Kankerbestrijding.

Gelukkig verbrand ik niet snel, dus huidkanker heeft weinig kans.

Dat zit toch een beetje anders. Het totaal aantal uren dat je onbeschermd Uv-straling die je op je huid hebt gekregen speelt een zeer belangrijke rol in het al dan niet krijgen van huidkanker. Het maakt daarbij niet uit of je wel of niet snel verbrand.

Een donkere huidskleur is van nature overigens wel iets beter beschermd, maar het betekent zeker niet dat het huidkanker voorkomt. Smeren dus!

Mijn product is bedoelt voor het lichaam, niet voor het gezicht. Ik denk niet dat SPF nodig is.

Je na het douchen insmeren met een product met zonnefilters is eigenlijk altijd een goed idee. Niet alleen je gezicht, maar alle delen die aan de zon worden blootgesteld, zelfs op een normale werkdag. Denk aan armen, benen, schouders  en voeten in sandalen. Een gezichts- en zeker ook een lichaamsverzorgingsproduct waar SPF aan is toegevoegd is dus geen overbodige luxe en biedt je doelgroep net dat beetje extra. En heb je wel eens aan een handlotion met SPF gedacht? Juist handen geven je leeftijd weg: omdat ze altijd onbeschermd zijn!

Het beste is om met minerale zonnefilters te smeren. Deze zijn zeer waterbestendig en dus perfect als je veel zweet in de loop van de dag of het water in gaat.

Mijn doelgroep heeft en erg gevoelige huid en ik denk dat SPF hun huid wellicht irriteert

Dat is inderdaad vaak een probleem. Veel zonnebrandproducten gebruiken chemische zonnefilters die eczeem, uitslag of jeuk kunnen veroorzaken. Zelfs als je normaal geen gevoelige huid hebt. Nog verontrustender is dat ze volgens sommige onderzoeken zouden kunnen leiden tot hormoonstofwisseling. Niet zo gezond dus! En, het past niet in een natuurlijk verzorgingsproduct.

Enjoy Divine Nature biedt daarom vanaf nu minerale zonnefilters aan. Buiten dat deze veiliger zijn en doorgaans geen huidirritaties veroorzaken, bieden ze ook nog eens veel sneller bescherming dan chemische zonnefilters. Nu kun je jouw natuurlijke lichaamsverzorgingsproduct helemaal af maken met een natuurlijk zonnefilter!

Je eigen natuurcosmetica lijn met natuurlijke SPF

Misschien denk je al een tijdje na over het opzetten of uitbreiden van je eigen verzorgingsproducten lijn op basis van ethisch verantwoorde, natuurlijke en vegan ingrediënten. Daar helpen we graag bij! 

Bij ons kun je terecht voor het creëren van natuurlijke huid- en haarverzorgingsproducten en nu ook voor SPF-producten met minerale filters TiO2 en ZnO

Download onze brochure voor meer informatie over onze productontwikkeling en plan een kennismakingsgesprek in!

Je private label product in de winkel binnen 6 maanden? Dat kan!

Je private label product in de winkel binnen 6 maanden? Dat kan!

private label anti cellulite body boter

Loop je al een tijdje rond met het idee een afslank of lichaamsvormend product op de markt te brengen, maar wil je niet jaren met de ontwikkeling ervan bezig zijn? Enjoy Divine Nature helpt je om je private label product op de markt te brengen in minder dan 6 maanden met onze nieuwe anti-cellulite body boter.

Het werkzame ingrediënt Tisochrysis lutea (micro alg) in de anit-cellulite body boter stimuleert de vetverbranding wat de lichaamscontouren verbeterd. De bioflavonoïden in de boter gaan de ontstekingsreactie tegen die een van de oorzaken is van cellulitis. De biologische amandelolie en fairtrade sheaboter zorgen ervoor dat de boter heerlijk zacht smeert en snel intrekt.

Hoe werkt de body boter?

Het algen extract in de duurzaam geproduceerde body boter stimuleren het bruiningsproces van het beige vetweefsel waardoor deze meer en sneller vet gaat verbranden. Het gevolg, de lichaamscontouren worden verbeterd, de cellulitis neemt af en elasticiteit en stevigheid van de huid neemt toe.

Wetenschappelijk aangetoond

In een onderzoek naar de werking van Tisochrysis lutea onder 20 vrouwen en 10 mannen zijn zeer goede resultaten geboekt. De omtrek van dijbenen waren maximaal 5,7 cm afgenomen, heupen 5,5 cm en de buik bij de mannen maximaal 10.4 cm en bij de vrouwen 5 cm en dit alles na 56 dagen. De conclusie van het onderzoek was dat het algen extract cellulitis met 19% laat afnemen.

In de placebo controlegroep lag dit percentage met 4% beduidend lager.

Een jongere huid met minder opgehoopt vet dus. En, dat alles met duurzame ingrediënten.

Zelf aan de slag

Lijkt jou het ook wel wat om deze anti-cellulitis body boter op de markt te brengen? Enjoy Divine Nature biedt een alles in een prijs aan voor het recept, het benodigde papierwerk en de eerste productie. Bovendien kun je zelf de geur, en natuurlijk de naam, kiezen voor je product.

Neem snel contact op voor meer informatie en een geheel vrijblijvende prijsopgave. We hebben ook samples van de body boter zodat je voordat je van start gaat het product zelf even kunt ervaren.

*Ingredienten anti-cellulitis body boter
Aqua, Sweet Almond Oil, Shea Butter, Glycerin, Triheptanoin, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyglyceryl-2 Stearate, CI 77163, Glyceryl Stearate, Stearyl Alcohol, Parfum, Troxerutin, Benzyl Alcohol, Tocopherol (Vitamine E), Amorphophallus Konjac Root Extract, Sunflower Seed Oil, Dehydroacetic Acid, Plankton Extract