Select Page

Vaak en veel drinken kan leiden tot heel veel gezondheidsproblemen, daar wil ik het niet over hebben. Ik heb het over een avondje iets te diep in het glaasje kijken.

Na een avondje doorzakken voel je het tot in je tenen: je lichaam heeft vocht nodig. Je kunt wel onder de kraan blijven hangen. Dat effect heeft het ook op je huid: je bent uitgedroogd!

Hoe komt dat nou?

Als je alcohol drinkt, maakt je lichaam tijdelijk minder antidiuretisch hormoon aan, waardoor je meer moet plassen en dus meer vocht kwijt raakt. Dit gebeurt trouwens ook als je cafeïne drinkt. (bron)

Als je een paar keer achter elkaar te veel drinkt, droogt niet alleen je huid uit. Ook je haren en je nagels drogen uit. Je haar wordt dof en je krijgt meer gespleten punten en je nagels breken sneller af. En je droge vel is ook nog eens veel gevoeliger voor rimpels.

Het schoonheidsbeeld als je een feestseizoen met alcholhol hebt gehad, is een droge, doffe huid, rimpels, gespleten haarpunten en afgebroken nagels. 

That just screams party girl, doesn’t it?

N.B. Kijk jij regelmatig te diep in het glaasje en kun je je niet voorstellen dat je het zonder zou doen? Dan is er een waslijst van problemen die hun kop op kunnen steken (zoals deze). Wellicht heb je hulp nodig. Zoek hulp bij familie, vrienden en breng een bezoek aan de huisarts. Wil je hulp, maar wil je dat liever anoniem? Meld je dan aan bij https://www.minderdrinken.nl/ 

Bronnen: