Select Page

Dry Brushing is booming. Steeds meer health goeroes ontdekken het en raden het aan met een passie alsof ze het uitgevonden hebben. Dat is niet zo; dry brushing is een eeuwenoude techniek.

 

Waar is dry brushing goed voor, hoe doe je het en wat is een goede borstel?

Twee jaar geleden hoorde ik voor het eerst over dry brushing via Kris Carr’s boek Crazy Sexy Diet
 

Hoe doe ik dat dan? Waarmee doe ik dat dan? Het onderwerp bleef in de kast liggen.

Anderhalf jaar geleden kwam het onderwerp weer terug en ik kocht een dry brush voor mijn gezicht. Iedere avond voordat ik mijn gezicht reinig borstel ik mijn huid. De resultaten zijn geweldig! 
 
Mijn huid werd iedere dag een beetje beter, voelde en zag er zoveel frisser uit. Niet lang daarna kocht ik ook een borstel voor mijn lichaam en ging ook mijn lichaam borstelen. Mijn scheenbenen zijn veel minder droog, ik heb geen ingegroeide haartjes meer, mijn teint wordt beter en ik zou toch zweren dat mijn cellulite minder is! En geen chemische troep! Gewoon met een minuut per dag en een borstel. 

Wist je dat je je huid met een paar kleine aanpassingen snel kunt verbeteren? Ik geef je graag tips!

 

Waar is dry brushing goed voor?

Dry brushing…

Stimuleert je lymfesysteem. Je lymfesysteem is verantwoordelijk voor de afvoer van alle toxines uit je lichaam. Het helpt je detoxen!

Exfolieert. Exfoliëren is het proces van afstoten van oude, dode huidcellen die vervangen worden door jonge, verse cellen. Dit proces kan vaak hulp gebruiken. Dry Brushing is zo’n hulp.

Reinigt. Door het exfoliëren haal je ook viezigheid uit de poriën die puistjes en meeëters kunnen veroorzaken. Ik heb gemerkt dat de poriën in mijn gezicht kleiner worden.

Vermindert cellulite. Ik hoorde het overal al, maar nu heb ik het ook zelf ondervonden. Mijn cellulite wordt minder van dry brushing. Woo-hoo! Er is ook een power-borstel tegen cellulite. Deze heeft natuurrubberen nopjes om dieper te masseren. 

Stimuleert je bloedsomloop. De massage helpt je bloed stromen en dat is heilzaam bij zoveel huidproblemen, maar ook als je geen huidproblemen hebt. Ik heb gemerkt dat mijn teint beter wordt.

Dry brushing technieken

Omdat dry brushing booming is, zie ik ook dat de juiste techniek van dry brushing eronder te lijden heeft. Veel video’s online laten zien hoe iemand een borstel over zijn lichaam haalt. Dat doet over het algemeen wel goed voor je huid, maar niet voor je lymfesysteem. Het is belangrijk dat je begint met de lymfeklieren.
 
Hieronder zie je een demonstratie van de juiste dry brush techniek voor je lichaam.
 
 

 
Maar je wilt natuurlijk niet stoppen met je lichaam, want je wilt ook een stralend gezicht. Lucky for me, heeft Leyla Fashion een vlog gemaakt met de gezichtsborstel van Hydrea!
 
 

Wat is een goede borstel om je huid te borstelen? 

Het is belangrijk om een 100% natuurlijke borstel te kiezen. De borstelharen kunnen plantaardig zijn, maar ook dierlijk. Let je er wel op dat als je allergisch bent voor paarden, dat je geen borstel uitkiest van paardenharen? De borstel moet wel stijf zijn, maar niet te hard.