• Verzending binnen 2 dagen
  • Verzenden vanaf € 3,45
  • Gratis verzending vanaf € 75
  • Beveiligd winkelen
Natuurlijke botanische parfum

Van natuurlijk naar synthetisch

Tot in de industrialistatie waren parfums natuurlijk. Men maakte natuurlijke parfum door bloemblaadjes in vet te macereren of door extracten te maken van specerijen. In de vorige eeuw werd door groeiend kapitalisme van alles synthetisch: kleding, voedsel, medicijnen, huidverzorging en ook parfum.

 

Tenzij er nadrukkelijk gemeld wordt dat een parfum natuurlijk is, is het bijna zeker synthetisch. Een synthetisch parfum is een mix van chemicaliën, die vaak onbekend blijven voor de kopende massa. Want de mix is een ‘geheim ingrediënt’. 

 

Ftalaten

75% van de chemicaliën die gebruikt worden in parfum, zijn ftalaten. Ftalaten zijn esters (een organische verbinding in de scheikunde) en worden gebruikt vooral gebruikt als weekmakers van plastic, in drukinkt, lijm en parfum.

 

Meerdere studies hebben aangetoond dat ftalaten inhaken op je hormonen, vooral de mannelijke hormonen. En als iets inhaakt op je hormonen, dan haakt het in op alles. Zo was er een studie die een verband legde tussen miskramen en ftalaten en meerdere studies die opperde dat ftalaten aanlegfouten in mannelijke geslachtsorganen veroorzaken als de moeder er te veel mee in contact kwam tijdens de zwangerschap.

 

Je hoeft niet te stoppen met parfum

Gelukkig komen er steeds meer heerlijke natuurlijke parfums op de markt, zonder al die nare chemicaliën, op basis van botanische extracten en essentiële olien. 

 

Van synthetisch naar natuurlijk

Paul Penders heeft 3 heerlijke natuurlijke parfums op de markt gebracht, zonder al die nare chemicaliën. Drie geuren, voor ieder wat wils. Hou je van zwoele Jasmijn? Kies dan Rain Flower. Hou je van een frisse zomerse citrusgeur? Kies dan voor Freedom. En hou je, net als ik, van een wat mysterieuzer parfum? Dan is Star Sense jouw natuurlijke parfum!