• Verzending binnen 2 dagen
  • Verzenden vanaf € 3,45
  • Gratis verzending vanaf € 75
  • Beveiligd winkelen
Natural Intimacy Menstruatiesponsjes in hennep tasje
Natural Intimacy Menstruatiesponsjes in hennep tasje Natural Intimacy Menstruatiesponsjes in hennep tasje

Natural Intimacy Menstruatiesponsjes in hennep tasje

€14,85
Incl. btw
Op voorraad

Twee ethische geoogste natuurlijke sponsjes die je kunt gebruiken als 100% natuurlijke menstruatie tampon. Zonder chemicaliën en goed voor de vaginale flora.

  • 100% natuurlijk
  • Natuurlijke zeesponsjes 
  • Te gebruiken bij menstruatie
  • Ethisch geoogst uit de Mediterraanse Zee
  • Gaat bij maandelijks gebruik ongeveer een half jaar mee per sponsje

 

Zeesponsjes werden lang geleden al gebruikt voor schoonmaken, baden, olie op de huid aanbrengen en ook als menstruatie tampon. Deze set is speciaal voor het laatste doel: het absorberen van menstruatiebloed zonder rare chemicaliën die je niet in je lijf wilt hebben! 

 

 

De natuurlijke sponsjes zijn ethisch geoogst en zijn duurzaam, non-toxisch en 100% biologisch afbreekbaar. Natuurlijke sponzen zijn hypo-allergeen en hebben een soort enzymen in zich dat voorkomt dat ze gaan schimmelen of ranzig worden. Ze zijn erg hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. 

 

Voor gebruik maak je het sponsje nat en knijp je hem goed uit: hij is nu zijdezacht en klaar om te absorberen. Ze zijn zo zacht en nemen de vorm van je lijf aan dat je ze niet voelt. Je kunt er zelfs mee vrijen. 

 

Ik moet toegeven dat ik sceptisch was; en dat terwijl ik al 7 jaar wasbaar maandverband en cups gebruik. Maar het proefsetje beviel me zo ontzettend goed, dat ik iedere vrouw kennis wil laten maken met deze manier van intiem verzorging. 

 

Vaginale droogheid is een huidprobleem waar te weinig over gesproken wordt

 

Er is nog een reden dat ik deze sponsjes heel graag in mijn assortiment wilde: heel veel vrouwen hebben last van vaginale droogheid. Je kunt hier last van hebben door veel verschillende oorzaken, maar het gebruiken van katoenen tampons en regulier maandverband draagt niet bij aan je vaginale flora en maakt je vagina droger. 

 

Milieu vriendelijk

 

Onze intieme sponsjes worden geoogst met het uiterst respect voor de natuur en het milieu. Sponzen groeien terug als ze gesnoeid worden, en zijn dus een 'hernieuwbaar product'.

 

Het blijkt zelfs dat verantwoordelijk snoeien de leven van een natuurlijke spons verlengt. Als een spons niet gesnoeid word, leeft het diertje ongeveer 10 jaar voordat zijn 'wortels' beginnen te sterven. Als getrainde duikers de spons snoeien zodat de wortels overblijven, kan het diertje zich vernieuwen en leeft het langer.

 

Terwijl de spons word geoogst komen er ook miljoenen eicellen en spermacellen los in het water, wat de populatie van nieuwe sponzen aansterkt.

 

Schoonmaken

 

Hoe je je spons schoonmaakt hangt van af hoe je hem gebruikt. Kies een methode die het beste bij jou past.

Schoon: Was de spons goed onder warm water met een klein beetje hand zeep of intieme zeep.

Nog Schooner: Laat de spons 10 minuten weken in een glas of bakje met 1:10 water (appel)azijn mix. Een paar druppeltjes TeaTree olie erbij desinfecteert nog beter.

Helemaal Schoon: Laat de spons 10 minuten weken in een glas of bakje water met 1 lepel baksoda (natriumbicarbonaat). Dit verfrist en herstelt de spons.

 

Meer vragen? Lees de 4 meest gestelde vragen en hun antwoorden hier

Specificaties
FW 01-05-2017 13:22

Even iets heel persoonlijks deIen qua vrouwenpraat. Wat heerlijk dat je het niet voelt zitten! De eerste keer even oefenen hoe dit het handigst te verwijderen is. Idd beetje hurken en beetje persen. Geen enkel probleem. En nog een ander gewèldig voordeel voor mij: ik had sinds een paar jaar last van urineverlies tijdens springen (bv jumping Jacks) en rennen. Op internet gezocht, alles al geprobeerd, ja ook veel bekkenbodem oefeningen, tot aan (siliconen-) tampons aan toe. Als noodoplossing een soort 'tenalady' in bij het sporten maar dan nog, je voelt het lopen. Echt naar! Had me er al bij neergelegd dat het niet meer gaat. Maar net voor het eerst álles mee kunnen doen! Dus voortaan doe ik het sponsje ook in met sporten zelfs als ik niet menstrueer. Heel blij mee!

Saskia 07-03-2017 17:45

Ik moet zeggen dat voor het eerste gebruik enige bedenkingen had (misschien gaat het wel lekken, neemt het wel net zo veel vocht op als een tampon? En meer van dit soort gedachten.)
Nu, een menstruatie-periode later, ben ik he-le-maal om!
Ik moet zeggen, ik heb de spinsjes aardig moeten reduceren in grootte. Blijkbaar is mijn doos niet zo groot geschapen dat de sponsjes erin pasten.
Na een paar dagen denken, kreeg ik een ingeving: ik maak er natuurlijke tampons van! Ik heb een reguliere tampon gepakt, op de spons gehouden en de spons op de juist breedte geknipt. Uit 2 sponsjes heb ik 10 spons-reepjes gemaakt. En om het probleem te tackelen dat ik het sponsje niet meer kan vinden mocht het eruit moeten (ze zijn uiteindelijk een heel stuk kleiner dan toen ik ze kreeg!), heb ik er zelf een katoenen touwtje doorheen gedaan. Van een paar tampons met applicator heb ik de applicator genomen en daar heb ik steeds een nieuw spons-reepje in gedaan als ik moest verschonen. Even onder de kraan en daarna weer klaar voor gebruik!
Gelekt heb ik geen enkele keer (ik vliei niet hard, dat scheelt. Ik weet niet of mijn methode (in reepjes knippen) even goed werkt bij iemand die sterker vloeit dan ik, maar voor mij werkt het perfect!
Ik heb nog nooit zo'n ontzettend fijne tampons gehad als nu!
Had ze vele malen eerder moeten hebben!

Sandra 04-01-2017 10:46

Helemaal top!

JW 05-12-2016 13:59

Zou ik dit product aanbevelen? Ja! Ik heb de cup geprobeerd, maar zelfs de kleinste was voor mij te groot en dus pijnlijk. Ik heb maandverband en tampons gebruikt, maar dat blijft vies en bovendien veel afval. Uiteindelijk de sponsje aangeschaft, ik schrok een beetje van de grootte en idd in het begin was het een beetje zoeken, ze zaten niet lekker, uiteindelijk heb ik ze voorzichtig door midden gescheurd. Helemaal top! Je voelt er niets van, het lekt niet door, het is makkelijk schoon te spoelen. Je merkt eigenlijk niet meer dat je ongesteld bent.

Noël & co 04-12-2016 12:45

Jaaaaa, hier zijn we blij mee!
Mijn 13 jarige dochter en ik wilden graag iets anders dan dik verband. Een cup was bij mij al lang favoriet, tot dat ik mijn 6e kindje kreeg, daarna bleef de cup niet meer lekker zitten. Mijn dochter had een mini-cup, die was niet mini genoeg voor haar.
We zagen de sponsjes en dachten "Dat is het!".... zo hoopten wij.
Uitgeprobeerd en zeer enthousiast. Mijn dochter heeft haar spons gehalveerd en daar heeft ze een mooie maat aan. Dubbel zo lang plezier voor haar dus ;-)
Ik heb mijn spons heel gelaten en hij zit prima, ik kan me voorstellen dat er vrouwen zijn die er wat vanaf zullen snijden/knippen, maar dat kan dus ook prima.
Het sponsje is zo zacht dat je het echt niet voelt zitten, ook geen "druk" gevoel, werkelijk niks. Je moet er dus wel echt aan denken om je sponsje weer te verwijderen en schoon te maken, zo tegen het eind van de menstruatie zou je het zomaar kunnen vergeten.
Schoonmaken is eenvoudig, alleen het slijm wil wel eens wat blijven plakken bij koud water, maar met warm krijg je het er vanaf zonder problemen hoor.
Wij hebben de sponsjes na gebruik volledig op laten drogen op een washand boven de verwarming, zodat ie netjes schoon en kurkdroog terug in het zakje kon. Die tip over goed droog opbergen mis ik in de handleiding (al kan iedereen dat zelf vast bedenken, ik benoem het hier toch maar even).
Dus, zeeeeeer tevreden, en vooral voor mijn jonge puber heel blij dat ze een fijne, natuurlijke manier heeft om zichzelf tijdens haar maan(d)stonden te kunnen verzorgen ♡

JVL 03-11-2016 10:14

*WAARSCHUWING: VROUWENPRAAT :-)*

Lieve vrouwen, meedenkende mannen met een vrouwelijke partner en uiteraard, iedereen die het boeit wink-emoticon;-)

Ik MOET echt iets met jullie delen. Waarom? Omdat ik werkelijk (op zijn minst) denk, dat jullie dit écht willen (moeten) weten!

Ons maandelijks probleem, (voor zover je dat überhaupt zo ervaart natuurlijk) heeft een geweldige oplossing uitgelokt:

Natuursponsjes!!

Huh? Sponsjes? ~ JAAA!

Ik kreeg een artikel van Natuurlijk een gezonde huid onder mijn ogen. Was het eerder best wel eens totaal oneens met haar, maar nu reken ik ze - bij wijze van wink-emoticon;-) - zowat tot mijn beste FB maatjes. Wauw!

Daarin gaf de eigenaresse, Priscilla, enthousiast haar 'geheim' prijs. Allereerst dapper dat ze zondermeer haar hele privéleven het web op geknald heeft, maar nu begrijp ik dat je dit als vrouw gewoon écht moet delen. Je kunt het eenvoudigweg toch niet maken dit, je zusters (Whaha), te onthouden! Dus alle eventuele schaamte voorbij en doen!

Wat zijn de voordelen van deze sponsjes?

Kan eigenlijk beter deze vraag andersom stellen:

"Wat zijn de nadelen, tegenover alle andere opties, van deze sponsjes?" Dan heb ik nl. slechts één woord wat ik als antwoord kan geven: GEEN smile-emoticon:-)

* (Veel) Goedkoper

(Ik wilde al geen chemie - chloor, pesticiden, plastic, enz. - in mijn lijf, dus kocht alles (peperduur!!) van Natracare. Maar ja, gezondheid gaat voor alles. Zéker als je jezelf ingelezen hebt en wel degelijk bewust bent van de risico's.)

* Puur natuur. Meuk houd je buiten je lichaam!

* Duurzaam. Past in de huidige trend van 'bewust' leven. Minimaliseren. Zowel op uitgaven, als op afval en milieu!

Geen gerommel meer met verpakken van het bevuilde wegwerpmateriaal en stinkende toestanden! (Bleeeeh!) Of het wegspoelen in de WC, wat werkelijk helemaal nergens goed voor is. Buiten dat, hoef je nergens meer aan te denken qua voorraad en zit je nooit meer met het probleem dat het potverdikkie 'alweer op is' of (jawel) je dochter(s) het voor jouw neus opgemaakt hebben, zonder het even te melden. *Vul maar in en vul maar aan* smile-emoticon:-)

* Milieuvriendelijk

* Gezond! Buiten alle rommel, (understatement) die in de alternatieven zitten, neemt een sponsje niet meer op dan wat het op moet nemen (denk hierbij aan het vaginale milieu, in de meest brede zin van wat er mee bedoeld wordt) maar laat bovenal ook niets achter, wat er gegarandeerd niet thuishoort en van alles zal of kan uitlokken.

* Super FRIS! Je spoelt het sponsje uit en brengt het eenvoudig weer in. (Het eerste wat ik mij bedacht was "Okeeee... Dus ik moet een ijskoud sponsje in mijn muts stoppen?!?! ~ Wat denk je zelf?!" Om dat dus maar gelijk te ontkrachten: (de meeste fonteintjes op een toilet hebben nu eenmaal geen warm stromend water ;-)) NOT! Je spoelt en knijpt uit. Het sponsje neemt direct de lichaamstemperatuur van jouw (uiteráárd schoon gewassen) handen aan! Ook dat door mij eerder zelf bedachte probleem is dus, op voorhand al, volledig getackeld! smile-emoticon:-)

* Hygiënisch! Jij spoelt, jij reinigt, jij droogt en bewaard en jij brengt in. Geen gepulk meer aan plakstrips, onzekerheid voor de mogelijke zicht- of ruikbaarheid, van die niet te verwijderen cellofaantjes, getrek aan touwtjes, afval, 'tampon-voorzichtig-tussen-je-tanden-houden-als-je-nog-zoveel-andere-dingen-tegelijk-moet-doen-omdat-het-anders-zo'n-lekker-soep-zooitje-wordt'. < Niks van dat alles! >

* Natuurlijke vorm! Buiten het feit dat het een 100% natuurproduct is, neemt het ook geheel jouw natuurlijke vorm aan. Het is zachter dan zacht en je voelt en ziet het echt niet! (Ook niet stiekem dat verrekte touwtje, piepend onder je zo leuke sexy slipje door :-))

En nu wordt het, (alsnog en ook) heel interessant voor de mannen..

"Schatje, 'Mijn tante uit Marokko is op bezoek'.."

Die vlieger gaat (helaas?! ;-)) niet meer op!

* Je kunt er, inderdaad, (je had het goed begrepen :-)) ook seks mee hebben.

En nu dus nooit meer zeggen dat je 'Maandelijkse probleem' -wat dit betreft- een 'Maandelijks probleem' is hè? Dat heb je na dit epistel vanaf nu (letterlijk) zelf in de hand!

Uit dankbaarheid deel ik even de (bestel- en info-) link:
http://www.natuurlijkeengezondehuid.nl/intiem-sponjes.html

4.65 sterren gebaseerd op 6 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »