Hydrateren van binnen uit

Hydrateren van binnen uit

Heb je een rode, schilferige huid? Jeuk? Een trekkerig gevoel? Kloofjes? Of de hele Grand Canyon?
Een droge huid is ongemakkelijk. Jouw huid heeft vocht nodig. Maar hoe hydrateer je? Lees verder voor antwoorden.

 De huid is waterdicht. In ieder geval… van buiten naar binnen dan. Gelukkig maar, want hoe zou je er anders uitzien als je in een regenbui terecht komt?

 

 

Vochtinbrengend? 

 

Kijk eens naar je hydraterende product wat je nu gebruikt. Zit er vooral water in? ‘Vochtinbrengend’ staat vast op het flesje. Een huidverzorgingsproduct wat vooral uit water bestaat is gewoon dure marketing. Hydrateren kan alleen van binnenuit. Olie doet heel wat anders: het helpt te voorkomen dat het vocht van binnenuit ontsnapt.

 

Oliën en vetten voorkomen dat het vocht ontsnapt. Dat kan een olie zijn die je in de keuken gebruikt, maar wat dacht je van je eigen huidolie? Dat spul wat je er misschien wel zo fanatiek afwast door je iedere dag van top tot teen te wassen met een product waar SLS in zit. 

 

 

Drink! 

 

Maar hoe hydrateer je dan wel? Simpel: van binnenuit.

 

Als je huid vocht nodig heeft, kan je het alleen geven door vocht in je lichaam te stoppen.

 

Er zijn veel theorieën over hoeveel water je nu zou moeten drinken. Je kunt echt te veel water drinken: er zijn mensen overleden aan een overdosis water, maar die dronken echt niet een glaasje hier en daar. Zo was er iemand die in een halve ochtend 4 liter water naar binnen werkte. En oh ja, amper at. Haar hersenen zwollen op van al dat water wat ze al maanden naar binnen werkte en ze stierf. (bron) Het minimum wat over het algemeen gesteld wordt is anderhalf liter per dag, maar daar horen alle dranken, behalve alcoholische dranken, bij.

 

Ik vind anderhalve liter voor een volwassen persoon wel the bare minimum, maar oké. Er gaan allerlei formules de ronde over hoeveel je nou zou moeten drinken. Volgens de ene formule zou ik dan 2,25 liter moeten drinken en volgens de andere 3,3 liter. Ik denk dat het nogal afhankelijk is van zoveel dingen. Ik luister het liefst naar mijn lijf. 

 

Dus drink je water, neem nog een kruidenthee en gooi dat verzorgingsproduct vol water weg. Pak een lekkere olie en smeer dat. En ga je wassen met een body wash zónder die nare SLS

 

Vond je dit interessant? Had je er wat aan? Deel dit blog dan met je vrienden!

Reacties

  1. Priscilla Rolvers Priscilla Rolvers

    Smeer je een bodylotion met plantaardige oliën of misschien met een groot deel minerale olie? Meer hierover kun je lezen in mijn blog hierover: http://www.natuurlijkeengezondehuid.nl/blogs/blog/minerale-olie-aardolie-voor-op-je-huid/

  2. B.Slor. B.Slor.

    Heb een heel droge en dunne huid smeer me elke dag met een bodylotion in maar na een uur zijn de schilfers er weer.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden