Priscilla Approved

Priscilla Approved

Enjoy Divine Nature staat voor genieten van 100% natuurlijke producten zonder schade te brengen aan mens of dier. Producten die voldoen aan 3 belangrijke criteria krijgen de stempel Priscilla Approved.

1. 100% natuurlijk

Ik hou van de natuur en moet mezelf er soms aan herinneren dat we allemaal één zijn. We zijn de natuur. De natuur zijn wij. Ik merk dat ik me beter voel als ik knutselvoedsel uit fabrieken laat liggen en eet wat van het land komt. Ik merk dat ik me beter voel als ik vaak een wandeling maak tussen bomen in plaats van tussen winkels. Hoe dichterbij de natuur ik kom, hoe lekkerder ik me voel. 

 

Dat geldt ook voor mijn huid: hoe natuurlijker ik eet, hoe natuurlijker ik leef én hoe natuurlijker ik smeer, het weerspiegelt in mijn huid. 

 

Waar 50 jaar terug de industrialisatie in wereld van de huidverzorging veranderde (en niet ten goede!), schuift nu de focus weer terug naar de natuur. Steeds meer mensen willen natuurlijke producten voor hun huid. 

 

Biologische merken maakten een opmars en meer ingrediënten werden vervangen door natuurlijke varianten. Huidverzorging wordt weer groener. Het is niet zo moeilijk meer om producten te vinden die grotendeels natuurlijk zijn. 

 

En toch wil ik een stapje verder gaan door alleen 100% natuurlijke huidverzorging te kiezen. Dit omdat het zo goed mogelijk is om 100% natuurlijke producten te maken en te gebruiken. Ik wil deze merken steunen in het pionierswerk dat zij deden en doen: want de wereld is nog steeds gericht op reguliere producten. Spierwitte crèmes die over 15 jaar nog steeds geen spoor van schimmels bevatten. Smeersels waar mensen aan gewend zijn geraakt, maar die weinig tot niets toevoegen aan je huid. 

 

Ik wil dat verschil wél maken. Echt wat toevoegen. Daarom 100% natuurlijk.

 

Uitzonderingen: een tandenborstel met 100% natuurlijke haren is nog niet goed mogelijk. Je kán dierlijke haren gebruiken, maar daar zitten heel veel haken en ogen aan. Bio-afbreekbare haren gebruiken klinkt geweldig, maar in de praktijk lossen deze haren binnen een week op en dat is weer niet duurzaam. 

 

2. Wereldwijd dierproefvrij

Alle cosmetica die in Nederland wordt verkocht is dierproefvrij. Het is namelijk in de hele EU verboden om cosmetica op dieren te testen. Dit maakt het makkelijk om overal 'dierproefvrij' te schrijven. 

 

Soms is de term 'dierproefvrij' hypocriet

 

Stel nu dat ik een crème ontwerp (wat ik gedaan heb) en dat ik dat op de Nederlandse markt breng (wat ik deed) en dat ik het over de heeeeele wereld wil verkopen (wat natuurlijk gaaf is). Dan verscheep ik mijn potjes crème naar Amerika, naar Australië en naar China. Aan de grote deur bij China zegt de overheid daar: 'ik wil de crèmes eerst laten testen op dieren, anders mag je hier niet verkopen'. Dan sta ik, als eigenaar van Ivy's Herbal Skincare, voor een keuze. Volg ik dan mijn hart of mijn portemonnee? Laat ik mijn crème in de ogen van konijnen smeren? Of neem ik mijn doos crèmes mee naar huis en laat China voor wat het is? 

 

Ik kies zeker voor het laatste. Ik wil geen huidverzorgingsproducten verkopen die in China worden verkocht, omdat ik op geen enkele manier bij wil dragen aan dierproeven. Als ik merk X hier verkoop, draag ik bij aan de winst van dat merk en met die winst worden dierproeven gefinancierd. Dat kan niet en dat mag niet. Enjoy divine nature houdt niet op bij de grens van de EU. 

 

Wij kiezen alleen huidverzorgingsproducten die NIET verkocht worden in landen waar men verplicht is om dierproeven uit te voeren. 

 

3. Lief voor je huid

Wat natuurlijk is, is niet per definitie gezond voor je huid. De natuur kent vele gifstoffen die je niet zomaar kunt gebruiken. Mijn tenen krullen regelmatig als ik sommige huis- tuin- & keukentips en DIY recepten lees op social media. 

 

Een reinigingslotion met veel alcohol als reinigend ingrediënt is niet gezond voor je huid. Veel ethylalcohol droogt je huid uit en beschadigt je huidbarrière. 

 

Baking soda is ook zo'n ingrediënt. Het is het werkzame ingrediënt in veel natuurlijke deodorants en voor sommige mensen zal dit zonder problemen werken. Maar baking soda is geen gezond ingrediënt op je huid. Baking soda is basisch en verstoord daarmee de zuurgraad van je huid aanzienlijk wat je huid kwetsbaar maakt. Geweldig om mee te koken, super om je oven mee schoon te maken, maar geen gezond ingrediënt om je haren mee te wassen of okselgeur mee te voorkomen. 

 

Huidverzorgingsproducten moeten altijd veilig zijn en bijdragen aan een gezonde huid.

 

Enjoy Divine Nature staat voor genieten van 100% natuurlijke producten zonder schade te brengen aan mens of dier. Producten die daar helemaal bij passen, kun je herkennen aan de Priscilla Approved stempel. Want zoals mijn goede vriendin Sandra zegt: "Als het bij Prisc in haar shop staat, dan weet je zeker dat het goed is, omdat het aan haar hoge eisen voldoet. En daarom koop ik met een gerust hart haar producten."

 


 

Je kunt de Enjoy Divine Nature Approved producten herkennen aan het logo bij de productfoto's. Het toekennen van het logo is een work in progress: het ontbreken van het logo betekent niet dat het product het niet verdient, maar alleen dat we er nog aan werken. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »