Acne van kokosolie?

 • Geplaatst op
 • Door Priscilla Rolvers
 • Geplaatst in acne
 • 0
Acne van kokosolie?

Een willekeurig plaatje wat op Facebook circuleert vertelt ons  dat kokosolie een wondermiddel is. Je kunt het op je brood smeren, erin bakken en frituren en gebruiken als 'wondermiddel' bij je persoonlijke verzorging. Nou... ík krijg er acne van!

Kokosolie: niet alleen kun je het op brood smeren, erin bakken en gezond frituren, het is ook een wondermiddel voor je persoonlijke verzorging. Gebruik het als tandpasta, als deodorant, medicijn tegen spruw en als gezichtscrème.

Soms hoor je wel eens dat het allerlei huidproblemen op lost; van eczeem en psoriasis naar acne.

 

Of toch niet?

Er worden zoveel wonderen aan kokosolie toegedicht dat je denkt dat er iets is met je huid, met jóu, als het bij jou niet voor die stralende huid zorgt.

 

Vetzuren

Alle oliën en vetten worden opgebouwd uit onder andere vetzuren. De combinatie en verhouding van deze vetzuren hebben een bepaald effect op je huid.

 

Kokosolie bevat veel Caprylic triglyceride. Dat is een vetzuur wat een comedogeen is; het veroorzaakt mee-eters, verstopte talgklieren en acne. En wist je dat die caprylic triglyceride ook uit kokosolie gehaald wordt en als zelfstandig ingrediënt vaak gebruikt wordt in allerlei cosmetica? Het maakt onder andere een crème lekker smeerbaar. Maar als je een acne-gevoelige huid hebt, wordt je er niet blij van.

 

"Maar kokosolie is toch ontstekingsremmend?"

 

Dat hoor ik je hier denken. Deze claim komt van een onderzoek naar het vetzuur Laurinezuur. In kokosolie zit een hoog gehalte Laurinezuur.

 

Het klopt inderdaad dat Laurinezuur antibacterieel en ontstekingsremmend is. Maar kokosolie bevat Laurinezuur en is geen Laurinezuur. Het is meer. Zoals Caprylic triglyceride dus.

 

Weetje: Er zit veel Laurinezuur in moedermelk. Moedermelk tegen acne!

 

Geen melk?

 

Kies dan voor een olie die niet comedogeen is, zoals jojobaolie, calophyllumolie of het lekkere vette sheaboter. Ja echt, sheaboter. Heerlijk als je een droge huid hebt, maar je wel gevoelig bent voor pukkels.

 

 

Note: als je acne hebt, moet je voor de oplossing verder gaan dan skindeep. Een behandeling omvat voeding,natuurlijke huidverzorging, lifestyle en kruidentherapie.

Reacties

 1. Priscilla Rolvers Priscilla Rolvers

  Moedermelk heeft echt superpowers :-D Gefeliciteerd met je kindje het moederschap.

 2. Y. Y.

  Ik had al last van acne en de kokosolie leek niet te helpen of het er erger door werd durf ik niet te zeggen.
  Maar ik ben pas moeder geworden en mijn kindje had ook veel last van baby acne. Ik smeer nu elke dag moedermelk op zijn gezicht en de acne was binnen een paar dagen weg! Mijn acne is verdwenen, af en toe een puistje en dan smeer ik er ook moedermelk op. Dat helpt super! Mooi om te lezen waarom het dus werkt.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden